torsdag 21 april 2011

SUGET SITTER I HVUDET

Ny forskning visar att övervägande delen av vårt "sug" efter onyttig mat inte har fysiologiska orsaker. Det betyder att det inte till så stor del som vi kanske har trott handlar om att vi har ett "biologiskt" behov av vissa födoämnen. Istället menar man att det handlar om våra tankar kring det vi äter. Våra matbehov styrs alltså av hur vi tänker kring våra behov av mat.

Det innebär att det vi behöver fokusera på när det gäller den onyttiga maten är hur vi mentalt kan stärka oss i själva tanken för att på så sätt påverka våra matvanor.
En tanke växer och blir både starkare och sannare ju oftare du tänker den. Det du kan göra för att peppa dig är att preparera dig med massor med positiva och stärkande tankar.
Affirmationer är en sådan metod som har positiva effekter. Här kommer några förslag på affirmationer som kan få dig att tänka positivt kring dina matvanor. Välj en eller ett par stycken som du upprepar för dig själv så ofta du kommer ihåg:

  • Jag äter den mat som jag och min kropp år bra av.
  • Jag äter för styrka, hälsa och välmående.
  • Min mat är min hälsa.
  • Jag vill ha kraft och energi av det jag äter.
  • Jag är endast värd det bästa.
  • Min mat är min hälsa

2 kommentarer:

  1. Jag håller med! Nu när jag slutat helt med socker och inte "får" äta det så släpper jag det på ett annat sätt...förut kunde jag tänka på nästa gång jag skulle få köpa godis eller äta choklad mest hela tiden...nu försöker jag tänka att varje måltid ska vara så nyttig som möjligt så att jag kan leva längre, må bättre och orka mer :) Det är mycket som sitter i skallen och i umgänget...Folk trugar så mycket att man ska och måste äta sötsaker. Nu när jag bjuder på fika tar jag fram lite nyttigare alternativ som ett komplement för de som kanske inte vill äta sött hela tiden. Då slipper folk känna att de måste ta bullar. Istället kan de välja ett nyttigare alternativ utan att fråga...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...