söndag 17 april 2011

SLIPP SÖTSUGET, FÖLJ "THE BECK SOLUTION"

Det här med att leva sockerfritt, eller i varje fall att minska sitt sockersug, det ligger verkligen i tiden. I senaste numret av tidningen toppHÄLSA finns en 6-veckors plan på hur du blir av med ditt sötsug.
Programmet går ut på att skaffa en medvetenhet kring ditt ätande. Ett KBT inriktat program som gör att du har alla förutsättningar att kunna fortsätta att njuta av ett liv utan sockerfrossa även efter de sex initiala veckorna. Programmet är utarbetat av psykologiprofessor Judith Beck. Hennes metod heter "The Beck Solution" och  talar inte om vad du får eller inte får äta, utan snarare hur du ska tänka och förhålla dig till mat. Kortfattat har planen detta upplägg:

  • Vecka 1: Fundera, kartägg och fatta beslut.
  • Vecka 2: Planera för drömvikten.
  • Vecka 3: Sätt igång!
  • Vecka 4: Hej då negativa tankar
  • Vecka 5: Lär dig att stå emot
  • Vecka 6: Grattis vad bra du är!
Det här är en metod som jag verkligen tror på. Jag har arbetat på liknande sätt själv med personer som velat ändra sitt förhållande till mat. Att lägga om sina matvanor är väldigt svårt och att lära sig att stå emot och hantera sina "matmonster" också. Problemet är att vi alltid, varje dag, möter maten i vår vardag. Det bästa är alltså, enligt min mening, att lära sig att tänka annorlunda kring maten.

Ett tips till dig som tycker att det här låter intressant är att köpa senaste numret av toppHÄLSA eller att beställa någon av Judith Becks böcker (de finns tyvärr endast på engelska ännu). 

1 kommentar:

  1. Tack för tipset, men vet inte om jag orkar läsa på engelska.;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...