tisdag 26 april 2011

GRÄV DÄR DU STÅR

De flesta av oss har tankar och önskemål om hur vi vill leva vårt liv. Då vi lever i en tid utav "bristtänkande" letar vi gärna efter saker som vi ska skaffa, platser att åka till, upplevelser att uppleva och så visare. När vi har gjort det, DÅ kommer livet att kännas helt perfekt.

Vi är ofta på väg någonstans. Mot något. Till något. Det ligger i vår natur och är en del av det som har gjort att människan som art har haft en sådan fantastisk utveckling. Vi har förmågan att drömma och fantisera och längta till saker som vi inte i nuläget ens har upplevt.
Men detta drömmande och längtande mot det "perfekta" där framme sätter också krokben för oss.
Vi är så fokuserade på det vi ska uppnå där längre fram att vi glömmer här och nu.

Självklart är det bra med mål och visioner. Utan dem så förlorar vi en stor del av vår livslust och energi. Men enligt min mening måste vi förskjuta en del av energin mot att istället vara, upplev och leva i HÄR och NU.
Om du har alltför stort fokus på att allt kommer att bli bra sen, när du har skiljt dig, gått ner 10 kilo, skaffat en tatuering, vandrat pilgrimsleden, lärt dig den mest avancerade formen av yoga eller vad det nu kan vara, så missar du mycket.

Om du vill förändra något i ditt liv. Börja NU! Och HÄR!
Det behöver inte vara det stora och världsomfattande förändringarna som är de bästa - tvärtom.
Många gånger handlar det helt enkelt om att ändra inställning till något.
Du kan aldrig kräva förändringar av andra personer, önska kan du men inte kräva. Komplicerade situationer med många inblandade, familj, kollegor etc. är också svåra att förändra i en handvändning.
Det du kan förändra är dig själv.

Det är DÄR det börjar. HOS DIG!
Lägg större fokus på vad du mår bra av och vad du behöver just nu. Det kommer att leda till att du mår mycket bättre. När du mår bättre så är det också lättare att ta tag i och förändra även mer komplicerade situationer.

Det gamla talesättet GRÄV DÄR DU STÅR är inte så tokigt.
Inte heller SE OM DITT HUS.


Vad kan du göra
för dig
i dag
som kommer att få dig att 
må lite bättre
få lite mer energi
uppleva mer glädje
?

Gör det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...