onsdag 20 april 2011

EU VILL FÖRBJUDA MEDICINSKA ÖRTER

Läkemedelsindustrin vill förbjuda alla läkeörter inom EU från den 30 april. Läs mer i Ronny Rydströms och Torbjörn Sasserssons artikel.
Även Sanna Ehdin har uppmärksammat detta i ett inlägg på sin blogg.
Det handlar om att läkemedelsindustrin vill lagstadga ett förbud mot användning av medicinska örter vilket innebär att det själva får monopol på läkemedel. Det innebära att vi som använder oss av homeopatiska preparat och andra naturläkemedel istället kan bli hänvisade till läkemedelsindustrins kemiska "kollijox".

Det krävs 1 miljon namnunderskrifter för att föra fram en petition till EU, vilket innebär att de måste ta upp denna fråga för granskning igen. Du har möjlighet att vara med och påverka genom att skriva under i namninsamlingen. Den har i nuläget 275571 underskrifter. Vi kan tillsammans hjälpas åt för att förhindra detta.

2 kommentarer:

  1. Jag tror inte de kommer att lyckas. Läkemedel industri härskar, hjärntvättar folk med deras reklam, förgiftar både människor och miljön med deras giftiga kemikalier, men jag tror inte de har makt att förbjuda människan sin rättighet att dricka kamomille och använda ringblomsalva ;)/FD

    SvaraRadera
  2. Nu har EU och läkemedesverket startat klappjakten på hälsokostföretag. Bl.a. ett företag som sålde djävulsklo. Klicka på min signatur och läs mitt inlägg.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...