fredag 8 april 2011

EN SOCKERFRI VECKA

På måndag drar alltså min (första) hälsoutmaning i gång. Det handla om att låta bli socker i en veckas tid. Jag har tänkt att ha lite olika utmaningar allt eftersom för att sporra till positiva förändringar. Om man bestämmer sig för att prova något under en veckas tid, så blir det inte lika oövervinnerligt som att bestämma sig för att göra något för alltid. Min förhoppning är att du redan under denna första vecka ska känna av de positiva konsekvenserna av att i det här fallet hoppa över socker och produkter som innehåller socker så pass att du känner att du vill fortsätta.
Min tro från början vara att kanske ett 20 - 30 tal personer skulle vilja ansluta sig. I skrivande stund är det 850 (!) personer som har anmält sig. Helt galet fantastiskt! Uppenbarligen är det rätt tid nu för positiva förändringar. Att Sanna Ehdin har skrivit några inlägg om sockrets negativa påverkan och att det även skrivs mer och mer i press gör att vi börjar bli medvetna om hur manipulerade vi är av både livsmdels- och läkemedelsindustrin. Det tjänar MASSOR med pengar på att vi har de kostvanor som vi har i dag. Vi äter mat som är förhållandevis billig att tillverka, som skapar beroenden vilket gör att vi bara köper mer och mer och dessutom blir vi sjuka av den så att vi måste medicinera oss. Deras värsta fasa är att vi ska vara friska och äta hälsosamt. Då går deras verksamhet under.

På måndag startar alltså HÄLSOUTMANINGEN - En Sockerfri Vecka. Jag kommer att skriva en del här på bloggen. Jag startade ett evenemang på  Facebook där du som är intresserad kan gå in och anmäla dig. När vi blivit så många som vi är nu har jag varit tvungen att skapa en Facebook-sida så att vi bättre kan kommunicera med varandra. Du hittar dem här:

För dig som inte har Facebook går det självklart bra att delta genom att följa mig blogg under nästa vecka.
För att du ska känna dig extra motiverad till att sluta med socker, så kan du läsa Sanna Ehdins skrämmande, men sanna inlägg om sockerdöden.

4 kommentarer:

 1. på måndag? Jag har ju redan börjat ;)

  SvaraRadera
 2. Suzan - bra! Då har du värmt upp ordentligt ;-). Hur går det för dig då? Är det svårt?

  SvaraRadera
 3. Jag hakar också på!! Blir dock inte så svårt för mig, då jag inte äter så mkt socker vanligtvis heller. Som kristen deltar jag i fastan och har fastat från kaffe och choklad (som är ngt jag gillar mkt) sedan den startade för ca en månad sedan. I samband med det bestämde jag mig även för att inte äta så mkt socker även om det inte var noll tolerans. Men nu kör jag alltså helt sockerfritt en vecka då! :)

  SvaraRadera
 4. Jag är på. Det är mycket välbehövligt. Behöver den här sparken...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...