måndag 25 april 2011

BOKTIPS: NÄTDEJTING - ALLT DU BEHÖVER VETA

Författare till "Nätdejting - allt du behöver veta" är dejtingkonsulten Marie Hagberg och frilansjournalisten och internetexperten Lisa Bjerre. De såg att det saknades litteratur på området nätdejting och tog saken i egna händer. Resultatet blev denna lättlästa, underhållande och inte minst praktiska bok för dig som funderar på eller är i början av nätdejtandets möjligheter.

För 20 år sedan skrev de som sökte en partner en kontaktannons. Jag tror inte att jag sticker ut hakan alltför mycket nu när jag säger att det var lite skamfyllt att söka och hitta en partner på det sättet. Helt felaktigt enligt min mening, men samhällsnormen sade något annat. Det var inte något  man i första taget berättade öppet, utan skötte med största diskretion.
I dag, med hjälp av Internet har vi verkligen alla möjligheter att använda den "hårda  tekniken" till att komma åt de riktiga "mjukvarorna" relationer med andra människor. Jag känner personligen flera personer som har hittat sin livspartner med hjälp av olika dejtingsajter. Själv är jag lyckligt gift sedan snart 13 år tillbaka och har inte provat nätdejting själv, men jag är mycket positivt inställd till möjligheten för dem som vill och önskar finna en partner på det sättet. Jag tror inte heller att det på långa vägar är lika "genant" att i dag söka en partner med hjälp av dejtinsajter som det tidigare var att skriva eller läsa kontaktannonser.

Tillbaka till boken. Marie och Lisa har lyckats med att skriva en både pedagogisk och underhållande bok. Fylld med massor av tips för dig som funderar på att ge dig in i nätdejtingens alla möjligheter. Allt från olika nätdejtingssajter och vad du bör tänka på när du skriver din presentation till råd när du väl har fått en dejt.
Jag uppskattar att boken är fylld med citat och kloka ord av nätdejtare som delar med sig av sina erfarenheter. Likaså att Marie i egenskap av dejtingkonsult ger bra tips på vad du kan tänka på för att öka dina förutsättningar att hitta Honom eller Henne med stort H.

Boken rekommenderas varmt till dig som är mogen att ta Internet till hjälp för att lära känna en massa nya människor, börja dejat och förhoppningsvis också hitta din drömpartner.

3 kommentarer:

 1. Nyfiken på om boken innehåller tips och råd kring säkerheten när man ger sig ut på nätet för att leta kärlek?

  SvaraRadera
 2. Fokus mot framtiden - självklart skriver författarna om vad man bör tänka på när det gäller säkerhet då man ska träffa nya, okända människor. Den säkerheten som ska iakttagas är självfallet samma som när du har träffat någon ny på krogen eller någon annanstans IRL.
  Fördelen med nätdejting, som jag ser det, är att man ofta tar sig lite tid att lära känna varandra genom chatt, sms eller mejl innan man bestämmer sig för att träffas.
  Men visst finns det personer som raggar med "ont uppsåt" på nätet - men det gör det på krogen också. Det gäller att använda sitt sunda förnuft. Det kommer man ofta ganska långt på.

  SvaraRadera
 3. Tack för det. Jag är inte emot vare sig nätdejting eller andra vägar för att hitta kärleken men ibland känns det som vi människor har en övertro till nätets möjligheter - därav min fråga. <3

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...