fredag 25 mars 2011

FÖRUNDRAN

Förundran är ett ord som jag tycker om.
Förundran får mig att tänka på ett barns förhållningssätt till tillvaron.
Tyvärr tror jag att vi vuxna tappar detta förhållningssätt ju äldre vi blir. Vi tror och tänker att vi är så kloka och förståndiga, så vi behöver liksom inte förundras över något. Vi vet ju så mycket. Allt är logiskt och har sin förklaring.

Jag tycker att det finns MASSOR att förundras över. Tänk bara en sådan sak som att här sitter jag och skriver ner mina tankar på min dator. Och där sitter du, hemma hos dig, på ditt jobb eller någon annanstans - långt borta från mig och läser och förstår mina tankar. Är inte det något att förundras över?!
Jag kan förundras över en blomma som är på väg att slå ut i blom. Jag förundras ofta över att jag kan gå in i en mataffär, plocka min varuvagn full av de jag vill ha och sedan åka hem med det till mig. Nåja, jag betalar självklart för varorna, men ändå. Att det finns så mycket saker att bara köpa, det förundras jag över.
Jag förundras över att jag finns som en mikroskopisk liten del på en planet i rymden - det går ju bara inte att begripa...

Som ni ser finns det mycket att förundras över. Jag tror att vi mår bra av att ta detta "barnsliga" förhållningssätt och sluta upp med att se allt som självklart. Det finns så mycket fint och magiskt i vår värld - massor att förundras över i det stora eller lilla.
Efter en stunds förundran över något brukar jag alltid gripas av tacksamhet över allt fantastisk som finns, att saker fungerar som det gör, att vi har alla dessa möjligheter som vi har och över allt vacker runt omkring oss.

Varför inte prova att se världen ur ett barns perspektiv idag!?
Se dig omkring och bestäm dig bara för att förundras över något i din närhet.
Det är en fantastisk känsla.

3 kommentarer:

 1. Jag förundras över hur du hittar inspiration till så många bra blogginlägg. Fantastiskt.
  Hoppas att du har en fin fredag.

  SvaraRadera
 2. Tycker som du att det är viktigt att ha kvar barnets blick och förundran över livet. Förundran ligger nära känslan av tacksamhet tänker jag när jag läser det du skrivit.Tacksamhet över allt som finns att fascineras och förundras över.

  SvaraRadera
 3. Åh, vad härligt! Att förundras och vara tacksam är så viktigt för att må bra.

  Tack för de fina orden i min blogg!

  Önskar dig en härlig helg!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...