torsdag 17 februari 2011

NÄTETS OÄNDLIGA OCH HÄRLIGA MÖJLIGHETER


Jag förundras och fascineras otroligt över vilka möjligheter som nätet (Internet) erbjuder oss både som privatpersoner och inte minst som företagare. Idag tror jag att en uppkopplad dator hör till de flestas vardag och vi använder den till sådant idag som känns självklart (kolla adresses, telefonnummer, beställa varor, skicka mejl, anmäla vab, betala räkningar, googla osv.) som vi bara för 10 - 20 år sedan inte alls hade möjlighet att göra.

Som företagare förstod jag tidigt att Internet är en oerhört bra kanal för att marknadsföra mig och mina tjänster. Jag började skriva den här bloggen för snart 2 ½ år sedan och har även en hemsida. Ulrika Gabriel Coach & Inspiratör, bloggar på tidningen LevaPS! hemsida, samt har 2 sidor på Facebook, Ulrika Gabriel Coach & Inspiratör samt Arbetsglädje. De ger mig möjlighet att synas och att nå ut med mitt budskap. Det viktiga är självklart att du har något att säga, att du vill bidra och att du gör det bra och ärligt - annars tror jag inte att du blir långvarig som företagare. En väldigt positiv bonuseffekt är alla härliga människor som hittar mig på nätet och som kontaktar mig antingen som privatpersoner eller för att de är intresserade av någon form av samverkan. Och jag som också surfar runt på nätet hittar i min tur personer  och företag som intresserar mig och som jag tar kontakt med.

Jag tänkte häromdagen på hur det hade varit om jag hade startat det här företaget för säg 20 år sedan. Säkert hade jag anpassat mig efter de möjligheter som fanns då och varit nöjd med situationen som den var. Men det här är ju så mycket bättre. Hela världen och all möjlig kunskap och inspiration finns bara "ett klick" bort.
Jag måste säga att mitt liv har berikats oerhört både privat och karriärmässigt tack vare denna fantastiska möjlighet att nå så många så lättsamt med hjälp av Internet.

Självfallet ska man också vara medveten om att allt som finns publicerat på Internet inte är vare sig sant eller välvilligt. Dessutom är det fler och fler personer som får problem med att hantera sitt datoranvändande då det kan skapa ett beroende och det kan vara svårt att begränsa de stunder man sitter vid datorn. Tyvärr tror jag att det här kommer att vara ett växande problem, men jag är också övertygad om att det går att hitta bra och fungerande lösningar på det. Summa summarum är det positiva effekterna av Internet klart övervägande.

 • På vilket sätt har Internet hjälpt dig och din tillvaro?
 • Har Internet på något sätt förbättrat ditt privat- eller arbetsliv?
 • Känner du att du ibland har svårt att begränsa ditt datoranvändande?

3 kommentarer:

 1. Som IT-samordnare på ett stort sjukhus så är jag ju i ständig kontakt den typen av frågor och använder mig dagligen av nätet på jobbet. Utan nätet hade nog inte mitt jobb sett ut som det gör idag.

  Det privata datoranvändandet har också ökat, på både gott och ont, men jag försöker begränsa mig för att inte "fastna". Det är så lätt hänt.

  Facebook har öppnat fantastiska världar med massor av nya vänner som jag även träffar IRL. Min blogg har givit mig nya vänner och det är fantastiskt vilket gensvar man kan få från människor man inte känner.
  Skype ska vi inte tala om.. jag som har både pappa och bröderna boende i Spanien. Vilken tillgång att kunna prata med varandra utan att tänka på vad det kostar.

  Men summa summarum, allting är bäst i lagom dos!

  Kram i vintersolen!
  Pia

  SvaraRadera
 2. Jag håller helt med dig Ulrika! Internet skapar verkligen möjligheter för oss både som företagare och privatpersoner. Jag har hittat släktingar på Facebook och lärt känna en massa nya människor.
  Och som företagare så är nätet ovärderligt, det är, för dig också antar jag, ett skyltfönster och en trottoarpratare när man inte har butik.

  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 3. Pia - det är verkligen ett fantastiskt verktyg. Många har trott att datorer skulle göra att vi människor distanserar oss från varandra, men eftersom vi är sociala varesler så ser vi till att använda dem för att just vara nära våra vänner i ännu större utsträckning.

  Klokegård - helt fantastisk är vad det är :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...