söndag 13 februari 2011

EN SÖT GÅVA SOM GÖR GOTT PÅ ALLA HJÄRTANS DAG

Jag  vill tipsa om årets Alla hjärtans dag present mot fattigdom från ActionAid: En söt gåva till din sötaste vän! Genom att ge bort en bikupa som Alla hjärtans dag gåva ger man samtidigt en fattig kvinna en möjlighet att sig ut ur fattigdom. För 350 kronor får en kvinna i till exempel Uganda hjälp att starta biodling: bikupor, skyddskläder och utbildning. Honungen ger kvinnorna inte bara intäkter, utan också en starkare ställning i samhället. Bikupan – liksom andra gåvor mot fattigdom beställs via hemsidan: www.actionaid.se  samt www.presentermotfattigdom.se  Agonza Florence från Uganda, som numera är biodlare, berättar:
– Tack vare biodlingen har jag och min man kunnat bygga klart vårt hus och betalat barnens skolavgifter. Jag har också investerat i tio nya bikupor. Vi kvinnor som blivit biodlare är bara i början av våra biodlarkarriärer. Med stödet från ActionAid kommer vi att kunna växa och attrahera nya marknader med vår hundra procent naturliga och biodynamiska honung.
Förutom bikupan finns det 13 andra omtänksamma gåvor som både gör din vän och någon på södra halvklotet varma om hjärtat. Att ge bort en present mot fattigdom är att samtidigt ge en gåva till några av dem som inget har - världens fattigaste kvinnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...