onsdag 12 januari 2011

VÅGA GÅ UTANFÖR DIN TRYGGHETSZON


Att alltid göra det du gjort; äta samma frukost, ta samma väg till jobbet, sitta bredvid samma arbetskamrater och äta lunch osv., det är bekvämt och tryggt.
Men handen på hjärtat, inte är det särskilt utvecklande för dig?!
Faktiskt så är det så att det finns studier som klart och tydligt påvisar att personer som ändrar på något i sin tillvaro också blir lyckligare. Varför det är så är man inte riktigt på det klara med, men studieresultatet var väldigt tydligt. De personer som ändrar på något i sitt liv (oftast små förändringar) upplevde också större lycka.

Prova får du se!
Du behöver inte bli alldeles "wild and crayzy" utan kan börja med något litet försiktigt som att köpa en en ny smak på frukostyoghurten. Eller varför inte se vad som händer om du väljer att sätta dig med några andra arbetskamrater på lunchen än dem du brukar sitta med?

Vad kan du prova för något nytt redan idag?

5 kommentarer:

 1. Haha vad lustigt att du skriver om detta...jag provade något nytt idag. Dock inte så nyttigt med tanke på mina former men dock..nytt! Jag har fått för mig att jag inte gillar skinka på pizza...och har inte provat det på massor av år..och kan du tänka dig..det var riktigt gott faktiskt. Inte godare än Marinaran eller Bolognesen jag brukar ta men dock, gott.

  Ha en fin kväll Ulrika/caja

  SvaraRadera
 2. Caja - Du ser, du blev nästan en lite lyckligare människa bara av att prova nytt "pålägg" på pizzan ;-).
  Ha det underbart! Kram

  SvaraRadera
 3. Hej Ulrika hittade din blogg förra veckan och tycker väldigt mycket om den. Jag bestämde mig för en förändring i mitt liv i oktober och jag känner mig lyckligare nu än jag någonsin varit.
  Jag startade en blogg i den vevan också, just för att jag upptäck att det är lättare att bearbeta min förändring om jag skriver av mig både negativa känslor och positiva.
  Jag skulle nog behöva gå en må bra kurs som stärker självförtroendet..

  MVH.Sandra

  SvaraRadera
 4. Sandra - tack för dina fina ord och varmt välkommen hit! Så härligt det låter att du bestämt dig för en positiv förändring i ditt liv. Jag hoppas att du kan få lite hjälp på vägen här hos mig. Nu ska jag ta och hälsa på i din blogg.
  Ta hand om dig! Kram

  SvaraRadera
 5. Hej Ulrika tänkte meddela att jag har en ny blogg adress:

  Adressen:http://testa-mera.blogspot.com/

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...