tisdag 18 januari 2011

REFLEKTERA MERA


Full fart framåt! så ser mångas liv ut idag. Vi förvärvsarbetar, tar hand om familjen, träffar vänner, storhandlar, tränar, städar och en massa annat som står på "att-göra-listan".
Många av oss har kanske lite för mycket på den där listan. Ibland kanske man inte har något val, utan får inse att periodvis så är det väldigt mycket som behöver göras. Andra gånger kan det definitivt vara kokt att se över alla "måsten och borden". 
Hur det än är med den saken så behöver vi alla sakta ner på livets Autobahn lite då och då. 
Vi behöver ta oss tid att trycka på pausknappen och ge oss tid för reflektion och eftertanke.

För tänk om det är så här att du rusar på i 190 i livet, men kör åt fel håll?

Det heter att "ta sig tid" för reflektion, och det är lite det jag är ute efter. Det är inget som händer bara så där av sig själv, utan du måste verkligen TA tiden till detta genom ett medvetet beslut.
För många räcker det att avsätta 10 minuter lite då och då (gärna några gånger i veckan) för att fundera på hur ditt liv ser ut, vart du är på väg, vad du önskar av livet och om du gör saker och ting på det bästa sättet för just dig här och nu.
Andra kanske behöver några timmar i avskildhet för att kunna nå dessa tankar och insikter. 
För en del kan det vara livsnödvändigt att avsätta flera dagar efter varandra för att hitta tillbaka till sin sanna väg i livet.

Oavsett hur det ser ut för just dig, så bör du stanna upp och tänka efter vad just du behöver. Ta fram din kalender och börja med att boka in en timmes reflektion och eftertanke. Det är en timme som kan vara väl investerad för din framtid.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...