måndag 6 december 2010

AKTIEBOLAGET ULRIKA

Att se på sig själv och sitt liv ur ett företagarperspektiv kan faktiskt vara riktigt nyttigt - oavsett om du är företagare eller inte. Tyvärr är min erfarenhet att många tar bättre hand om sitt arbete och sina jobbrutiner än vad de gör med sig själva och sitt privatliv.
Här är några områden som kan vara värda att fundera på ur ett företagarperspektiv:

 • Har du bra arbetsförhållanden i ditt "privata aktiebolag"? Tar du hand om dig ser till att då får de raster (vila) du har rätt till exempelvis? Är det något annat du behöver tänka på för att få en bättre balans i livet?
 • Har du utvecklingssamtal med dig själv och med familjemedlemmar? Det kan vara nog så viktigt även i ditt "privata aktiebolag" att stämma av riktningar, önskemål och planer för framtiden.
 • Hur ser det ut med debet och kredit? Har du bra koll på din privata ekonomi? Att tänka i företagartermer fungerar ypperligt även när det gäller privatekonomin.
 • Har du bra arbetsmiljöförhållanden? Ser den fysiska omgivningen i ditt "privata aktiebolag" ut på ett sätt som gör att du trivs och mår bra?
Kanske har du fler förslag och liknelser där det går bra att jämföra privatlivet med arbetslivet? Bidra gärna med fler förslag!

3 kommentarer:

 1. Haha! När det blir för mkt hemma och barnen tjatar/ropar på mig brukar jag svara att "mamma har rast".
  Oftast hjälper det inte...;)

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att få bidra till en härlig magkänsla!

  Ha en härlig dag!

  Kramar från Cecilia

  SvaraRadera
 3. Crissan - hahaha, den brukar jag också öra med ;-).

  Kärvegård Konsult - Tack underbara. Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...