torsdag 4 november 2010

UPPMÄRKSAMMA RÄTT SAKER I LIVET

 Har du hört talas om Attraktionslagen? "Lagen" som innebär att det du koncentrerar dig på och ger uppmärksamhet, det drar du till dig.

"What you put your attention to
grows stronger in your life."

Ärligt talat har jag själv varit lite tveksam till detta tidigare. Jag har inte läst "The Secret" och likande böcker därför att jag känt mig en aning skeptisk (om än nyfiken). Men nu sedan jag har satt mig in i Passionscoachningen kan jag förstå vad som menas och se att det faktiskt kan fungera. Det hela handlar om att hitta sitt rätta fokus i livet. Det som är viktigt för dig. Din Passion.

Ett exempel. Om du precis har fått veta att du är gravid så kommer du under de närmaste månaderna att se babymagar och barnvagnar precis överallt. Du kommer att uppleva det som en enorm babyboom. Men är det så att antalet gravida kvinnor har mångdubblats? Nej, självfallet inte. Det är bara det att du har ett fokus som säger "gravid" vilket innebär att du fångar upp allt som har med graviditet att göra. Allt detta fanns tidigare också, men då du inte var intresserad så märkte du inte av det på samma sätt.

Så talesättet ovan stämmer:
"Det du uppmärksammar i ditt liv
kommer att växa sig starkare."

 • Vad är det du uppmärksammar i ditt liv?

3 kommentarer:

 1. Det stämmer, redan ett halvår innan jag skulle öppna min butik upplevde jag att allt kretsade kring den. Inte bara för mig utan det fanns så många tillfälligheter runt i kring mig som bara kändes så rätt och bekräftade mina tankar och önskningar. Beror förmodligen på att jag hade tentaklarna ute och var mottaglig! :o)
  Ha en fin dag,
  Lydia

  SvaraRadera
 2. Lydias Gröna Fingrar - Du ser, visst stämmer du. Du liksom "öppnar upp dina kanaler" och saker "kommer till dig" på ett helt annat sätt. Det kan verka flummigt men om man tänker på det så är det helt logiskt. Hoppas du också hade en finfin dag.

  SvaraRadera
 3. Min so-lärare kallar det "selektiv perception". T ex om man pratar om hur det går för SD i riksdagen i skolan så kommer man omedvetet att uppmärksamma artiklar som handlar om det när man läser tidningen.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...