tisdag 30 november 2010

TANKAR OM TANKAR


Hur vi tänker om oss själva, tillvaron och våra prestationer har större betydelse än vad vi själva förstår. Våra tankar blir många gånger som självuppfyllande profetior  och då är det så klart viktigt VAD vi tänker.
En tanke som du tänker många gånger tycker hjärnan att det är effektivt att skapa en "snabbfil" till. För varje gång tanken tänks går det både lättare och snabbare att tänka den nästa gång. Den spars som en "Favorit" i din hjärna. Då förstår du att det är en klar fördel om du laddar upp med en massa positiva tankar. Då skapar du en massa "Favoriter" för positiva och stärkande tankar.

Forskning visar att det finns större sannolikhet att vi uppnår det vi tänker på än det vi inte tänker på. En av anledningarna kan vara att vi  har fokus inställt på våra önskningar och att vi därför, omedvetet, registrerar, lyssnar in och tar till oss sådant som gynnar oss på vår väg mot vårt mål.

Det blir alltid som man tänkt sig, som Olof Röhlander uttrycker det. Han är mental styrketränare.
Tänk om det faktiskt är så att det alltid blir som man tänkt sig och förväntar sig.
Då är frågan vad du tänker om din framtid?
Var ser du dig själv om ett år? Om 3 år? 5 år? Eller 10 år?

3 kommentarer:

 1. Härligt att läsa din inspirationsblogg igen =)

  SvaraRadera
 2. Jag tror också på att det är viktigt med HUR vi tänker. Har två gånger nu vunnit på dels ett lotteri och dels en tipspromenad genom att tänka "att vad roligt att få gå på det evenemanget" som priserna var. Det är ganska häftigt när man tänker på det.

  Fram för positiva tankar...

  Om 3, 5 eller 10 år så ska jag ha ett eget företag av något slag, där jag ska inspirera människor på ett eller annat sätt.. Förhoppningsvis kommer det att ske tidigare än så :) .

  Kram Elvira

  SvaraRadera
 3. Miss - M - och härligt att ha dig här :-)! Kram

  Elvira - du ser! Det är något mer magiskt med våra tankar än vad vi själva förstår. Jag ser fram emot att få följa dig framöver på din väg mot dina drömmar. All lycka till dig! Kram Ulrika

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...