fredag 10 september 2010

FAVORITER I ÖRONEN

Att läsa böcker är en av de allra bästa sätten att utveckla sin självkänsla. Det behöver absolut inte handla om böcker om självkänsla och personlig utveckling i olika former. Nej då, bra romaner, deckare och biografier kan vara minst lika bra - många gånger till och med bättre. Förutsatt att det tecknas intressanta personporträtt. Genom att läsa om och sätta dig in i andra personers tankar och därmed förstå deras handlingar så kommer du också ett steg närmare att förstå dig själv.

En av mina absoluta favoritförfattare när det gäller böcker som både är underhållande och dessutom i högsta grad utvecklande är Paulo Coelho. Han skriver fantastiskt bra och bjuder på insikt efter insikt. Det enda problemet med böckerna är att det är så svårt att lägg dem ifrån sig.
Sedan i somras är jag medlem i STORYTEL, en tjänst som erbjuder strömmade ljudböcker till mobilen. Där finnas massor av olika ljudböcker inom alla genres. Till min glädje finns en hel del av Coelhos böcker och jag njuter mig nu igenom en efter en.
Om du tycker om att lyssna på ljudböcker tycker jag absolut att du ska titta in på STORYTELS hemsida och se vad de har att erbjuda.
Just nu får du som ny medlem två ljudböcker för 19 kronor den första månaden.

5 kommentarer:

 1. En annan nackdel är att det finns för få. Vad gör man när man läst ut alla?

  Tips på liknande böcker?

  SvaraRadera
 2. Åh, jag älskar hans böcker, har läst dem alla och visst bjuder han på insikt efter insikt.

  Läser mycket och hörböcker är fantastiskt avkopplande samtidigt som man kan göra annat under tiden, tack för tipset ska in och kika på Storytels...

  Har börjat om på ny kula för att komma iform och kikar inom bloggen Fin form för att ta till mig alla goda råd ännu en gång...men hur lägger jag upp ett eget inlägg, såg någon hade gjort det.

  Önskar dig en härlig weekend!!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Just den där, "Elva minuter", trodde jag skulle vara riktigt eländig att läsa och så var den så HIMLA BRA! Och varför skulle den inte varit det, av den författaren...?

  SvaraRadera
 4. Du skrev om Alkemisten för ett tag sedan och nu har jag varit på biblioteket. Blev inspirerad och ser verkligen fram emot att lyssna på den nu!

  SvaraRadera
 5. Smilla - ja, vi får hoppas att han fortsätter att skriva böcker åt oss. Kan tyvärr inte komma på någon som jag tycker är så där suverän som Coelho är...

  Moonroose - Coelho är "one of a kind". Jag tycker om att lyssna medan jag är ute och powerwalkar eller kör bil. Jag skrev en kommentar till dig under din senaste kommentar på Fin Form om hur du går tillväga för att skriva. Du får höra av dig igen om det inte går. Kul att du är på G igen! Kram och lycka till.

  Monica - den är precis lika bra som de andra jag har läst. Underbart insiktsfull och klokt porträtterat.

  Helena - åh, nu har du några härlig lyssnarstunder att se fram emot. Njut!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...