fredag 10 september 2010

ATT LEVA SITT LIV

Det kan låta självklart - att leva sitt liv. Vems liv skulle man annars leva?
Tyvärr är det så att många inte riktigt är på det klara med vad de själva egentligen vill, tycker om, mår bra av och vill syssla med. Då är det lätt att påverkas av omgivningen och göra sådant som man tror förväntas av andra.
Att leva sitt liv innebär också att du accepterar ditt liv och dina förutsättningar som de ser ut här och nu. Det är ingen idé att jämföra sig med andra. De lever förhoppningsvis sina liv efter sina förutsättningar och har fullt upp med det.
 Min absoluta erfarenhet efter att i många år ha samtalat med människor är vi alla "drabbas av motgångar" förr eller senare och i olika stadier i livet. Vissa saker kan vi påverka andra får vi bara acceptera att de är som de är. Genom att lära dig att acceptera sådant som du inte kan påverka, lära dig att förhålla dig till det på ett så bra sätt som möjligt och genom att göra det (ibland lilla) som du faktiskt kan för att påverka din situation till det bättre har du skapat grundförutsättningarna för att LEVA ditt liv.

Om du dessutom tänker på vad som ger ditt liv lite guldkant i tillvaron och ser till att få med det när tillfälle ges - då lever du ett liv med lycka och glädje efter dina förutsättningar. Det kan du alltså göra trots att du kan känna att det inte borde gå för att din situation inte är så som du själv vill fullt ut just nu.
När känner du harmoni?
När känner du lycka?
När känner du dig tillfreds?
Vem/vilka ska du omge dig med för att ladda positiv energi?

Acceptera det som inte är föränderligt.
Förändra det lilla du kan för att må bättre.

Leta dina guldkorn.
Lev ditt liv - på ditt sätt!

2 kommentarer:

  1. Hej Ulrika! Kloka ord, det är lätt att glömma bort att acceptans också är något jag kan välja. Ibland finns ju inget konkret att göra förutom just att acceptera. Det tar jag till mig just idag!
    Ha en skön helg/Lena

    SvaraRadera
  2. Har du läst "Att leva ett liv, inte vinna ett krig" av Åsa Nilsonne och Anna Kåver? Handlar precis just om acceptans. Mycket bra.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...