tisdag 31 augusti 2010

SJU AV TIO KVINNOR ÄR MISSNÖJDA MED SIN KROPP

Är du en av dem som undviker att se dig själv i spegeln eller på bilder av dig själv därför att du är missnöjd med hur du ser ut? Du är inte ensam om det. Hela 70% av alla kvinnor delar ditt missnöje.
Tyvärr jämför vi oss ofta med ett ideal som är ouppnåeligt. Mindre än fem procent av alla männsikor har de genetiska förutsättningarna för att bli en toppmodell. Dessutom klarar inte ens de fem procenten av att se ut som man "ska" se ut då de ofta retuscheras och "photoshoppas" ordentligt. Inga ideal att jämföra sig med med andra ord. Ta istället en titt på dina medsystrar runt omkring dig så får du se att det finns massor med skönhet bland bilringar, ridbyxlår, gäddhäng och celluliter.

Försök att fokusera på allt det som din kropp ger dig, klarar av och hjälper dig med. Den är fantastisk! Du är fantastisk!

Vill du ha tips på övningar som kan stärka din självkänsla och acceptans av din kropp så hittar du det HÄR. Övningarna kommer från boken "Lev med din kropp" som är skriven av Atha Ghaderi och Thomas Parling.

4 kommentarer:

 1. Bilden är ju härlig och texten den behövde jag. Jag är ju en av alla dessa som är missnöjd, ser alla skavanker på min kropp...i stort sett har jag väl aldrig varit nöjd. Ska försöka komma ihåg dina ord och istället vara stolt över vad min kropp klarar av.

  SvaraRadera
 2. Sjukt bra bild till detta inlägg! Jag känner igen mig i den, det är vad jag ser när jag tittar mig i spegeln och jag gillar det jag ser :-) Min kropp bär mig, den har burit två barn, den är frisk och vacker. Jág har ju inte alltid kännt så här men gud vilken befrielse när jag kom till den insikten att jag duger precis så som jag är.

  SvaraRadera
 3. ;) Ja du vet ju att jag tränar för fullt.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Anna - titta efter och uppmärksamma allt det fina, vackra och fungerande istället. Det finns hur mycket som helst!

  Tant Grön - visst är den härlig! låter underbart att du är så bra kompis med din kropp. Gläder mig att höra.

  S o F - :-) Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...