onsdag 7 juli 2010

VAD HINDRAR DIG?

Vilka mentala tankehinder ställer du upp framför dig själv? Hinder som gör att du inte når dit du vill nå, inte utvecklar det du vill utveckla och inte provar det du vill prova?

Det räcker sällan med att bara önska sig en förändring, utan du måste agera på din önskan dessutom.
Om du även har en förmåga att ställa upp mentala hinder framför dig, så måste du syna dem. Vad är det du tänker och vad får det för konsekvenser?

Påhittat exempel: Jag är inte nöjd med mitt jobb som jag har haft sedan gymnasiet och känner att jag vill göra något annat. Jag inser att jag för att kunna göra det behöver gå en högskoleutbildning. det här har jag tänkt på i flera år, ändå kommer jag aldrig till skott och tittar igenom vad det finns för intressanta utbildningar. Inte heller har jag tagit kontakt med en studievägledare som jag vet att jag kan göra för att få lite personlig vägledning och tips.
Mina mentala hinder kan vara:
  • Jag är rädd för att jag kanske inte alls kommer in på någon utbildning.
  • Jag är rädd för att påbörja en utbildning som jag kanske inte klarar av.
  • Ingen annan i min familj har gått någon högskoleutbildning, så varför ska jag vara så "märkvärdig".
I det här fallet kommer mina mentala hinder i form av min rädsla för att misslyckas att göra att ingenting alls händer. Vad innebär det för mig? Är det kanske inte värt att chansa på att det går bra? Vad har jag att förlora?

Ställ dig alltså gärna frågan vad du vill uppnå i ditt liv, men syna också dina mentala hinder för att få en förståelse för varför det är så svårt att få till den förändring som du önskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...