fredag 23 juli 2010

INSPIRATÖREN INSPIRERAS


Åh vad jag älskar att hitta inspiration runt omkring mig i livet. Att lära av andra, bli inspirerad av en miljö en händelse eller vad det nu kan vara.
I går slog den till med full kraft - I N S P I R A T I O N E N !
Det var när jag läste ett reportage i senaste numret av MåBra. Det handlade om danskan Mette Kjems Baerntzen som arbetar som PASSIONSCOACH. Hon hjälper människor att hitta lust och glädje i vardag och arbetsliv genom att lokalisera och vidareutveckla det passioner som alla har.

Nyfikenheten väcktes hos mig och som vanligt så är det google som hjälper mig att få reda på mer. Jag kunde inte hitta en enda passionscoach i Sverige, dock en hel del i Danmark och massor i USA (så klart).
Jag har naturligtvis i mitt arbete som coach vid ett flertal tillfällen hjälpt personer att hitta det de brinner för i vardagen, så det är inte något nytt. Däremot gillar jag tanken att ha ett specifikt program enbart för detta. Jag tror att det finns många personer som skulle må alldeles utmärkt av att väcka sina passioner till liv. En del kanske får nya karriärer, andra en möjlighete till berikande fritidssysselsättning.

Nu är en massa amerikansk och dansk litteratur beställd och jag ser fram emot att läsa inspireras och sätta ihop ett eget proram som kan locka fram passionen hos alla som vill leva ett rikare och mer levande liv.

Vad tror du?
Är det något för oss i Sverige också?

2 kommentarer:

  1. Absolut! Läs Pippi-power me, det är den bra bok.
    kram

    SvaraRadera
  2. Ingela - den står också på min "läslista" :-)! Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...