torsdag 15 juli 2010

BOKTIPS - "MIG ÄGER INGEN" av Åsa Linderborg

Det tog mig bara några dagar att läsa Åsa Linderborgs "Mig äger ingen". Jag har kommit på mig själv med att ömsom le, skratta till och känna tårarna bränna i ögonen.
I boken beskriver Åsa sin uppväxt i Västerås tillsammans med sin alkoholiserade pappa. En pappa som inte förmår att hålla i sina pengar och som lämnar mycket att önska när det gäller att sköta hygien hos både sig själv och sin dotter. Men deras lägenhet vill han hålla fläckfri och om kärleken till dottern Åsa råder det aldrig något tvivel.
Åsa tecknar ett underbart och kärleksfullt porträtt av en pappa som inte var som alla andra pappor, men som hon älskade stort.
En bok som gör att man som utomstående förstår att man aldrig varken kan eller har rätt att döma någon annans familjesituation.
Extra plus för att boken beskriver även min barndoms Västerås. Åsa är jämngammal med mig och jag känner så väl igen alla platser och företeelser hon beskriver.
Det här är definitivt en bok som BÖR LÄSAS AV ALLA!

3 kommentarer:

 1. Jag lyssnade på "Mig äger ingen" förra året och gillade också boken. Verklligen målande beskrivningar av en kärleksfull familj som såg ut som en katastrof utifrån.

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är den bra! Målande och känslosam och från insidan.

  SvaraRadera
 3. Camilla - kärleksfullt absolut.

  Bondjantan - så underbart fin.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...