onsdag 30 juni 2010

VÄXTVÄRK I SJÄLEN

Det kan göra ont att förändras - riktigt ont, i själen.
Ibland väljer vi våra förändringar i tillvaron. Då känns det ofta lite lättare även om det sällan är helt smärtfritt.
I livet finns också tillfällen då vi tvingas in i ett förändringsarbete som vi inte valt själva. Det kan handla om relationers som tar slut, arbetslöshet, sjukdom, flytt eller något annat.

När marken känns gungig och osäker. När du står där och trampar och inte ens vet var du ska sätta foten för att kunna ta nästa steg, då är det tufft. Alla hamnar i dessa situationer förr eller senare och lite nu och då. Det är viktigt att tillåta sig att må dåligt. Det är ok. Det är naturligt. Jag brukar säga till mina kunder som befinner sig i förändringskaoset att det är friskt att må dåligt. Den som inte reagerar alls eller bara rycker på axlarna och stormar vidare i livet har inte ett normalt beteende. Där kommer det troligtvi att "smälla till" riktigt hårt så småningom. Att som strutsen gömma huvudet i sanden är aldrig en bra teknik för att lösa sina problem. För det kluriga med problem är att de måste lösas för eller senare.

Tänk istället på växtvärken du hade som barn. För visst sjutton kunde det göra riktigt ont, speciellt när du skulle sova. Samtidigt tänkte åtminstone jag att det var för att jag växte och blev större. Och så är det med den själsliga växtvärken också. Du växer och blir större som person.

3 kommentarer:

  1. Tack för ett bra inlägg, så har inte jag tänkt o sett på saken tidigare

    SvaraRadera
  2. Gladavera - hoppas det tankesättet är till hjälp :-)

    SvaraRadera
  3. Vad fint skrivet Ulrika! Det tankesättet tar jag nu till mig. :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...