tisdag 22 juni 2010

LÄR DIG HANTERA IMPULSKONTROLLEN

Hör du till dem som snabbt ändrar åsikt och inriktning både i tanke och handling?
Du är troligtvis en entusiastisk person som tycker om att det händer saker omkring dig och du är definitivt inte rädd för att fatta beslut. Det problem som kan uppstå är att allt händer i sådan hastighet att du inte riktigt hinner varken tänka eller känna efter.

Att vara snabb i sina beslut kan självklart vara bra ibland. Men om det blir för snabbt och för ofta så kan det dels skapa en stressad känsla hos dig. Dels kan du i efterhand fundera och grubbla på om det beslut du verkligen fattade var så kokt. Men då kan du bara fatta ett nytt hastigt beslut som ändrar färdriktning.
I längden är så klart inte denna brist på impulskontroll så hälsosam för dig. Att vara eftertänksam och funderande mår vi många gånger bra av. Inte minst med tanke på att det i samhället i övrigt ofta tenderar att snurra på i en jäkla fart.

Om du känner igen dig i detta, så kan du träna dig på att hantera din impulskontroll. Det kommer att minska din upplevda stress i tillvaron och även få dig att bli tryggare i att fatta mer medvetna bestlut. För beslut som fattas i all hast är sälla medvetna...

Nästa gång du ska fatta ett beslut så får du inte bestämma dig förrän du har tänkt över situationen i 2 minuter. Väg för och nackdelar mot varandra och försök också att få med din känsla för vad som är det rätta. Låt det logiska och det känslomässiga föra en inre dialog. Är det ett stort och viktigt beslut kan du så klart behöva mer än två minuter på dig.
Det här kräver mycket träning för den ovane, men det kan absolut vara värt det om du vill kunna känna att du kontrollerar dina beslut och din färdriktning i livet.

3 kommentarer:

 1. Det låter som att du beskriver mig! försöker tänka före men ibland är det svårt och förmobligen beror det på att jag har för bråttom! Skall jobba vidare =)

  SvaraRadera
 2. Tänk om man hade de problemet.... jag tar inte ett beslut förän jag har övervägt alla alternativ miljontals gånger och att inte tala om alla olika senarier som skulle kunna hända. Allt mellan de bästa och de värsta. Hjärnan går ständigt på högtryck.

  SvaraRadera
 3. Kicki - prova "2 minuters-regeln-2, så får du se. Den kan vara mycket effektiv.

  Ensamma mamman - mer om detta problem på en blogg nära dig inom en snar framtid ;-)...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...