tisdag 29 juni 2010

BREVET TILL DIG SJÄLV

Jag har sagt det förr och jag säger det igen....
- Att skriva är väldigt terapeutiskt.
Personligen tycker jag att inget går upp mot att skriva för hand i en vacker anteckningsbok eller på ett fint papper.
En övning som är bra att göra lite då och då är att sätta sig ner med papper och penna och skriva ett brev till sig själv. Fundera på om det är något särskilt område som du vill skriva om. Sätt dig ostört och bara skriv. Ha inga krav på dig själv att det ska se ut och vara på ett speciellt sätt, utan bara låt orden komma på pränt på pappret. Du behöver inte heller känna att du ska bli klar på en gång. Du kan återkomma till ditt brev flera gånger om du vill och behöver.

Om du är i en period som känns jobbig och tung kan du skriva ner allt som tynger dig och "göra dig av med" dessa tankar genom att helt enkelt knyckla ihop eller bränna upp brevet efteråt. En symbolisk handling som kan kännas mycket skön.
Är du istället i en period då du känner dig stark, nöjd och glad, så formulera detta i text. Det brevet kan du istället dekorera, rama in och sätta upp där du lätt kan se det och hämta energi.
Eller så bara sätter du dig ner med papper och penna utan att innan ha bestämt vad du ska skriva om och bara låter orden komma.

2 kommentarer:

  1. Detta gjorde jag igår. Jag mådde kasst och så skulle jag skriva av mig på Terapisnack. Efter två timmar hade jag skrivit ner hela livet nästan och det var otroligt befriande. Helt plötsligt såg man allt bra man hade gjort. Lätt att hamna i dagens känslor och tankar. Därför var det bra att skriva sin resa :)

    SvaraRadera
  2. Sofia - visst är det just befirande att skriva. Man får ett annat perspektiv på saker och ting. Hoppas att du mår bättre nu. Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...