måndag 31 maj 2010

VI TAR SÅ MYCKET FÖR GIVET

Jag tänkte i går när det var Mors Dag att det verkligen är en förmån att kunna bli "firad" som mor. Tänk så mycket vi tar för självklart här i livet. Vi bara förutsätter att det ska vara på ett visst sätt och att vi har rätt och kan kräva vissa saker.
Det är inte alla som kan bli mammor - hur mycket de än vill, till exempel. Inte pappor för den delen heller.
Det finns massor med andra saker som många också tar för givet:
 • att kunna äta sig mätt
 • att ha vänner
 • att ha en säng att sova i
 • att få utbilda sig
Listan kan göras hur lång som helst och du har säkert egna förslag som passar för dig.
Ibland är det bra att reflektera över sin tillvaro och vara tacksam över det man faktiskt har - alla självklarheter som finns där här och nu.
För vem vet hur det ser ut i morgon?
Och har vi verkligen rätt att "kräva" och förvänta oss allt vi gör?

5 kommentarer:

 1. Håller med, det är så mycket man har att vara tacksam för.

  SvaraRadera
 2. Så sant så sant! Man får inte glömma hur mycket vardagliga saker vi har att vara tacksama för.

  SvaraRadera
 3. Håller med! Fast å andra sidan kan jag tycka att det är lite trist att det måste finnas sådana dagar som mors- eller farsdag. Varför kan vi inte fira dem ändå, när som helst. Det känns lite som att det inte kommer riktigt från hjärtat. Någon har bestämt att vi ska fira just denna dag, inte jag för att jag vill ge min mor eller far en skön dag. Jag har inga barn och ingen mor i livet längre. Men jag försöker ändå "fira" mina andra nära och kära när jag har lust, inte för att almenackan säger att jag ska. Bara en reflektion.

  SvaraRadera
 4. För att inte ta saker för givet skriver jag ner varje kväll saker jag är tacksam över. Det gör inget om det blir samma sak varje kväll:)

  SvaraRadera
 5. Håller med Helén. Det ska inte behövas en bestämd dag för att fira någon, utan det ska finns i själen att en blomma kan behövas att få någongång då och då och när man minst anar det eller ett vänligt ord. Det känns mer hjärtligt då.
  Och att vi tar mycket för givet det gör vi. Skriver även jag (som Annette) en tacksamhets dagbok i omgångar och det är otroligt vad lite man är nöjd över när man tittar tillbaka på vad man skrivit.
  Nä, njut av det lilla!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...