måndag 24 maj 2010

"TERAPI" VIA INTERNET - GER BRA RESULTAT!


Patienter som får behandling (KBT) genom mejlkontakt med sin terapeut får precis lika goda resultat som de som behandlas med traditionell gruppterapi. Det visar en nyligen genomförd doktorsavhandling gjord av Jan Bergström på Karolinska Institutet. Det är roligt att läsa tycker jag då jag själv ligger i bräschen för coachning vi mejl och/eller Skype.
KBT (Kognitiv Behandlings Terapi) är en psykoterapeutisk behandlingsmetod som handlar om att förändra tankar, känslor och handlingsmönster. Jag har inte någon KBT-utbildning, men arbetar mycket likartat i min coachning. KBT är för mig sunt förnuft och det handlar om att med hjälp av mina frågeställningar, uppgifter och övningar komma fram till vad du vill, varför och inte minst hur. Sedan hjälps vi åt att hitta de bästa vägarna.
Att få hjälp (coachning eller annan form av terapi) via nätet är en ganska ny företeelse, men växande. Många har insett att de är ett smidigt sätt att få den personliga hjälp de behöver på tider som passar dem. Att nu denna färska undersökning bekräftar det jag själv upplevt - vägledning genom mejl fungerar är riktigt roligt att höra!

Är du nyfiken på om det passar dig? Läs mer under "fliken" COACING FÖR DIG, eller hör av dig till mig på: kontakt@ulrikagabriel.se så kan jag berätta mer.

4 kommentarer:

 1. Jag har hållt i mina inspirationsmejl sedan årsskiftet. De är en kombination av coaching/terapi och just inspiration och bara genom dem (fast det är ju inte så bara) märker jag och deltagarna stor skillnad.
  Så det är härligt att det finns vetenskapliga bevis också.
  Kram till dig, ha en fin dag

  SvaraRadera
 2. Vill bara tipsa om att det bedrivs forskning av Gerhard Andersson med flera vid Linköpings univeristet om just internetbaserad KBT. För den som är intresserad...

  SvaraRadera
 3. Det är ju en utmärkt referens för dig nu när du startar upp ditt företag :)

  SvaraRadera
 4. Yogamamma - det är skönt att få det "bevisat", det bekräftar bara det vi redan har märkt själva. Kram tillbaka

  Helén - spännande, det måste jag kolla upp. Tack för tipset!

  Kicki - precis :-D!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...