lördag 24 april 2010

VAR ÄR ARMBANDET?

Jodå, det sitter kvar på min högra arm. MEN det tog en tur över till vänster i går förmidag och flyttades sedan tillbaka till höger hand vid 14-tiden i går. Jag gnällde alltså två gånger... första gången över att det var en sådan oordning i byrålådorna med barnens mössor/vantar/överdragsbyxor (har en egen skuld i rörigheten) och andra gången för att jag fick akut magkatarr av en alldels för vinägerdränkt sallad.
Sedan klockan 14 igår har armbandet setat kvar på min högra arm. Men det är inte lätt. Man gnäller mer än man tror. Och med gnäll menar jag onyanserat och onödigt klagande över situationer som du ändå inte kan påverka eller situationer där du kanske själv borde ta ett större ansvar men gnäller på omgivningen istället.

Armbandet medvetandegör verkligen på vilket sätt jag framför "negativa åsikter". För det måste jag så klart få framföra. Jag måste få påtala att något inte är rätt eller behöver ändras på. Men jag kan göra det på ett mycket bättre sätt än att gnälla över situationen. Jag stoppade mig själv flera gånger under gårdagen i situationer då jag pratade med mina kollegor och frågade mig själv:
- Hur kan jag framföra det här utan att gnälla?

Armbandet har jag köpt i Västerås på Affärs- & Idéhuset och det kostar endast 20:-. Det är Ewa med sitt företag Lewa & Lära som säljer och marknadsför dessa armband i samband med en av sina föreläsningar. Jag ska träffa Ewa på måndag och höra om det finns någon möjlighet för "utsocknes" att beställa/köpa armbandet. Jag återkommer om detta.

Som ni ser högst upp i högra hörnet har jag lagt in en "nedräknare" som räknar ner de 21 dagarna som arbandet ska sitta still på en arm. Den justeras givetvis varje gång jag byter arm. För Ewa tog det 4,5 månader att bli gnällfri ;-). Undrar just hur lång tid det tar för mig. Är jag gnällfri till årsskiftet kanske?!

5 kommentarer:

 1. Bra ide Ulrika! Vill också köpa ett sånt armband!! Var kan man hitta det?

  SvaraRadera
 2. Oj, kanske ska förtydliga min föregånde kommentar hehe! :) Var in på sidan som du länkande till, men såg dessvärre inte ngt om sådana armband. Vet du om man kan hitta ett sånt armband på ngt annat ställe? Får för mig att jag såg ett program med Oprah för några år sedan, där det var en man som tillverkade och sålde sådana armband... :)
  Annars provar jag med en vanlig gummisnodd! Det funkar ju minst lika bra! :)

  SvaraRadera
 3. Mary - det finns bara att köpa på plats på Affärs- och Idéhuset ännu så länge. En vanlig gummisnodd fungerar precis lika bra. Det är du som bestämmer VAD den ska symblisera.

  SvaraRadera
 4. Åh, ett sånt armband skulle jag behöva. Jag har en tendens att sjunka ner i perioder då jag gnäller på allt och alla. Jagf är så medveten om detta, men jag skulle behöva en spark i rätt riktning, som det armbandet!

  SvaraRadera
 5. vitavillan - man blir verkligen medveten om hur man låter , vill jag lova ;-).

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...