fredag 2 april 2010

PÅSKHÄLSNING OCH NYA TRADITIONER


Långfredag idag. Nu är det väl i princip som vilken fredag som helst bortsett från att eventuellt vissa butiker och inrättningar håller stängt. När jag var lite var Långfredagen ganska tråkig vill jag minnas. Inte mycket att göra då inte och dessutom SKULLE man ha långtråkigt.

Tänker på allt vi firar och konstaterar att det handlar om väldigt gamla traditioner som ofta är sammankopplade med Jesus. Inget fel i det, vill jag poängtera, men jag funderar ändå på om det inte vore läge att skaffa lite nya traditioner som är mer up to date. Som ett komplement till de vi redan har (Jul, Påsk, Pingst etc.).

Vad skulle vi behöva för nya traditioner? Vad behöver firas och äras? Vad behöver vi tänka på som är aktuellt för oss som lever här på jorden 2010?

Jag tänkte ta mig lite påskledigt härifrån, men uppmanar er alla härliga, kreativa och initiativrika bloggläsare att tänka till och komma med förslag på nya traditioner att fira som vi kan boka in i våra kalendrar.

Glad påsk på er allihop!
Jag ser fram emot att få läsa alla era förslag!

Gif banner Valfri 468x60

4 kommentarer:

 1. Hej Ulrika! Jag har precis hittat hit till din fina blogg, gillar det jag läser och lägger till dig bland mina prenumerationer.

  I USA firade man nyligen National Quilting Day och det tycker jag är kul. Det är ju helt vettigt att fira en levande del av kulturarvet, som ju lapptäckssömnad är i USA.
  Vi svenska lapptäckstokar har väl ingen egen dag än tyvärr :) men det kanske kommer om vi är tillräckligt flitiga i några hundra år?

  SvaraRadera
 2. Önskar dig en riktigt härlig påskhelg.

  Jag firar i stort sett ingenting. är inte kristen och ser inte anldeningen till att fira påsk, jul osv. Min son fick gå på skattjakt idag annars gör vi inget speciellt. men eftersom långfredagen "ska vara" lång och tråkig tycker jag att man istället kunnde göra om den till en dag för eftertanke. När man verkligen funderar över sitt liv, vart man är och vart man är påväg. Kram

  SvaraRadera
 3. Hej Ulrika!
  En intressant diskussion har tagit sin början efter mitt senaste blogginlägg på En drömmare med öppna ögon, en diskussion som man hör till och från. Vore jätteintressant och höra din syn på saken.

  Och glad fortsättning på påsken!
  Hälsningar Martin

  SvaraRadera
 4. Anna - så roligt att du har hittat hit! Känn dig varmt välkommen. Det är precis det jag menar, att vi ska väl inte missa att fira något i vår kultur som är levande här och nu. Det finns mycket fint och bra som är värt att uppmärksammas och firas. Tack för ditt fina tips!

  Ensamma mamman - tack för den fina önskningen :-)! Att vara sann mot sig själv och sina värderingar är viktigt. Jag håller med dig om att långfredagen är en ypperlig dag för att ta det lugnt och ägna sig åt eftertanke och reflektion. Och det kan man göra oavsett tro. För tror på oss själva, det gör vi ju .-D! Kram

  Martin - jag ska genast in och läsa och se om det är något där jag vill dela med mig av mina åsikter. Tack för tipset! Hoppas din påskhelg var till belåtenhet.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...