tisdag 13 april 2010

BARA EN FUNDERING...

... som jag har burit med mig ett tag och som jag nu måste dela med mig av. Om du får höra på nyhterna (tv eller radio) att en person som är anklagad för något brottsligt har Leif Silbersky som sin försvarsadvokat, vad tänker du om hans (hennes) status?
Skyldig? Eller icke skyldig?
Jag tänker SKYLDIG!!!!!
Om jag var kriminell och behövde en försvarsadovkat så skulle Leif Silbersky vara den sista jag valde att försvara mig. Jag skulle välja typ Sven Svensson eller någon. Men nu är jag inte kriminell, så egentligen behöver jag inte fundera vidare på det här ;-)...

12 kommentarer:

 1. Kul fundering men jag svarar samma! Skyldig!

  Han verkar "gilla" (läs älska) att stå i rampljuset.. ju värre brott desto mer ljus...

  Ha det gott
  Marie

  SvaraRadera
 2. Men visst är det så.
  Jag har sett honom i en rättegång en sväng. Rättegången tog väl kanske en timme och sist så lade han fram hur mycket pengar HAN skulle få för sitt uppdrag och bara det var ju ett rån.
  Finns inget jag associerar med oskylldighet eller rättsväsende med den mannen... MEN skicklig är han, nått annat kan man inte påstå. Han kan tvinna lagen precis som han önskar.

  SvaraRadera
 3. Hem och Harmoni Marie - eller hur!

  Fokus mot framtiden - klart att han är skicklig, och bra på att ta betalt. Jag bara undrar var allt "avskkum" får dessa hiskeliga summor ifrån???

  SvaraRadera
 4. hahaha. tänker också skyldig.

  SvaraRadera
 5. Halloj! Vad lustigt. Jag tänkte exakt samma tanke just idag. Är det inte konstigt att han alltid dyker upp där de värsta brottslingarna är inblandade. Skumt...

  SvaraRadera
 6. Jag tänkte samma sak idag. Definitivt skyldig tänker jag. Har för mig att staten betalar rättsskydd, men är inte helt säker.

  SvaraRadera
 7. Nja, försvarsadvokater jobbar ju med folk som står anklagade för brott och många är väl skyldiga då får man anta? Oavsett försvarsadvokat? Skulle va intressant att se siffror på det förresten. Jag fick mig en tankeställare när jag såg Altin på tv med den där killen som stod anklagad för att ha mördat sin tjej....poliserna hade "trakasserat" honom i förhör och ingen trodde på honom. (inte jag heller). Men man har fel ibland, och tur är väl det? Kram Mia

  SvaraRadera
 8. Ulrika: Avskum?? Neeej neej det är svenska staten som ofta får betala advokatkostnaden när personen går fri.. det är du och jag som betalar hans lön de gångerna!!
  Om den åtalade fälls så betalar personen själv kostnaden för rättegången.. om den frias är det domstolen/staten som pröjsar...

  SvaraRadera
 9. Jag skulle ALDRIG orka jobba med bara skyldiga människor...så jag är glad att jag inte ÄR Leif Silbersky ;)

  SvaraRadera
 10. Alexandra - eller hur!

  Happy - konstigt var ordet ;-).

  Mor duktig - du ser, det måste ligga något i det.

  GM - då borde inte de kriminella få välja Leffe, han tar alldeles för mycket betalt.

  Per Penning - det verkar inte bättre.

  Mia - anta kan man, men inte veta. Enligt lag är vi inte skyldiga förrän vi är dömda...

  Fokus mot framtiden - men de har väl inte de pengarna, brottslingarna?!? Vem betalar då? Vi ändå antar jag.

  tant t - inte jag heller. Skulle aldrig kunna försvara sådant.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...