tisdag 30 mars 2010

LYCKAN ÄR ETT VAL - DITT VAL


Vi borde vara lyckligare idag än för hundra år sedan med tanke på allt vi har som förbättrar och förenklar vår tillvaro. Vi i västvärlden borde vara lyckligare än de som exempelvis lever i Afrika under fattiga förhållanden.
Men så är det inte!
Många forskningsrapporter har påvisat detta. Lycka handlar alltså inte om hur bra vi har det, utan som man så käckt brukar säga: Hur bra vi TAR det.
Lycka handlar om DIN inställning till ditt liv och de situationer du ställs inför.
Självfallet är det inte möjligt att gå igenom livet ständigt lycklig. Vi har alla vår upp och ner.
Det finns andra studier som har visat att personer som råkar ut för en tragedi av något slag naturligtvis mår dåligt under en period. Efter ett tag återgår dock deras lyckonivå till den (normala) de hade tidigare. Likaså det motsatta. Om en person råkar ut för något väldigt lyckosamt, som att vinna massor med pengar så blir det lyckligare – men bara för en period. Efter ett tag dippar deras lyckokänsla och hamnar återigen på den (för dem) normala lyckonivån.
Vi kan styra mer över vårt sinnestillstånd än vi tror.
Om du upplever lycka och samtidigt förväntar dig att du ska vara lycklig, så påverkar det ditt handlande. Detta leder till positiva reaktioner och plötsligt är du inne i en positiv spiral.


Vad kan du vara lycklig över idag?

Barnbanner10

5 kommentarer:

 1. O så kloka ord! Förlåt Ulrika men jag hinner inte kolla in så mycket just nu!! Stora röjet pågår ! Rapport kommer!! Energin har infunnit sej och det går som tåget även om jag knappt får luft mellan varven!!Väntar på loppisbil som ska hämt agrejer nu!! Härligt !!

  SvaraRadera
 2. Jag känner mig lycklig över solens strålar. Och mitt avslutade stora proejtk på jobbet. Och min fina vän jag ska umgås med ikväll. :-)

  SvaraRadera
 3. Känner mig lycklig över att ha cyklat, tränat och fikat med god vän idag. Detta har varit en utmaning samtididgt som jag bråttas med panik vid utomhusvistelse.

  SvaraRadera
 4. Förmiddagens springrunda, det var lycka!

  SvaraRadera
 5. emsa - du är förlåten ;-)! Härligt att höra att du har sådant rensnings-flow!

  Alexandra - det låter som en härlig dag. tack för att du delar med dig!

  Anonym - då har du verkligen något att vara lycklig och stolt över! Bra jobbat!

  Åsa - förstår jag det :-D!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...