fredag 5 mars 2010

JAG LYSSNAR PÅ KROPPENS SIGNALER

Vi har det alla i oss, förmågan att lyssna på vad vi egentligen behöver, både fysisk och psykiskt. Dessvärre har vi ofta för bråttom för att känna efter, eller känner oss osäkra på grund av att vi helt enkelt inte är vana vid att fråga oss själva vad vi behöver och kanske än mindre lyssna på svaret.
Min kropp har under några veckors tid börjat viska till mig. Den viskar:
- Ulrika, mer färska grönsaker och frukter och bär.
Det är inte så att jag inte har ätit frukt och grönsaker under vintern, utan snarare så att jag då hellre äter tillagade grönsaker och rotsaker. Nu längtar jag efter en krispig och fräsch sallad.
Det som började som en viskning börjar nu låta mer starkt och bestämt och i ett par veckors tid har jag nu börjat känna att det återigen är dax för en period med detox.

Så får det bli nu. Jag tror baske mig att jag ska börja redan i morgon. Jag har detoxat X antal gånger tidigare och brukar må riktigt riktigt bra av det. Du kan läsa mer om mina tidigare erfarenheter HÄR. Sist provade jag en 21 dagar kur inspirerad av Ayurvedan. Nu tror jag att jag ska nöja mig med 10 dagar då jag kommer att leva på dessa härligheter: bär, frukter och grönsaker, örter, nötter och mandel, bönor, qouinoa, ört-the, green chai, färskpressade juicer, haloumi ost, chevré ost, honung och 10% grekisk yoghurt.

Jag brukar uppleva detoxen som en skön kickstart. Jag går aldrig hungrig (det är helt uteslutet i min värld ;-)...). Så nu kör jag!

Är det kanske någon som är sugen på att hänga på och detoxa fram ett välkomnande till våren och nya härlig energinivåer?

7 kommentarer:

 1. Vad härligt det låter! Man kanske skulle prova på längre fram när jag är i bättre form.

  Visst är det viktigt att lyssna på kroppens signaler, något i alla fall jag har varit dålig på när jag har levt i ett för högt tempo.

  SvaraRadera
 2. Fembarnsmamman - det ÄR jättehärligt! Det tycker jag absolut att du ska prova på när du känner att du är redo. Man kan köra olika varianter, t.ex. en snällare där det är tillåtet att äta kyckling och fisk.

  SvaraRadera
 3. Tränar så mycket och hårt nu att detox inte är att tänka på. Känner heller inte för att dra ner på kaffe eller te just nu... tror motorn klarar sig rätt bra just nu men detox är aldrig fel!! :))

  SvaraRadera
 4. Inte trodde jag att ost och yoghurt var bra om man skulle rensa ur kroppen, men å andra sidan blir man väl utan kalcium och andra nyttigheter annars.

  Men ser jag till de gånger då jag "matvägrar" så brukar det bli just yoghurt, annanas från burk och popcorn som gäller (en strävan efter renhet). Skälen är ju egentligen psykiska, men det blir en fysisk reaktion. Som tur är blir det sällan långvarigt.

  SvaraRadera
 5. Fokus mot framtiden - nej att träna hårt och detoxa är inte riktigt en bra kombo. Man kan ju motionera, men mer på lagomnivå. Du är nog hälsosam så det räcker skulle jag tro ;-)

  Skoogstrollet - det ska vara fet yoghurt (10%) och ost av får och get. Varför vet jag inte riktigt, men jag tror att de är lättare för kroppen att smälta och ta hand om.

  SvaraRadera
 6. japp jag hänger genast på from idag! Mådde så bra förra året då jag och maken körde 10dagar!!
  Startar NU! Kram

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...