torsdag 11 mars 2010

FANTASIN OCH LYCKAN

-Men vad du fantiserar!

Det används ofta i nedsättande termer som om det skulle vara något dåligt.
Men faktum är att fantasin kan vara nyckeln till ditt välmående. Med hjälp av din fantasi kan du måla upp önskningar och drömmar. Genom att fokusera på det positiva som du med hjälp av fantasin plockar fram så ”laddar” du upp positiv energi till dig själv.
När du väl fantiserar så försök att stanna där, i din fantasi, en stund så att kroppen hinner med att producera må-bra hormoner.
Är det dessutom en fantasi som du gärna skulle vilja göra till verklighet så har du skapat en målbild. Du har något att se fram emot och jobba för att det ska hända.

Om du har barn så vet du hur fantasifulla de kan vara. Uppmuntra detta! Vi tappar en stor del av den här förmågan någonstans på vägen mot tonåren/vuxenstadiet bara för att vi blir itutade att det inte är ”fint” och ”moget” att fantisera.
Det är synd!

Bra är dock att du kan träna upp din förmåga att fantisera. Ge dig själv bara tid och utrymme för att drömma, hitta på, komma med nya och kanske udda idéer. Allt du fantiserar om behöver inte leda till något. Och även fantasier som är alldeles galna kan leda till andra intressant och fullt genomförbara projekt.

Så fantisera på bara!

8 kommentarer:

 1. Aaah... min dagliga dos Ulrika. Börjar bli lika nödvändigt för mig som mitt morgonkaffe.
  :)

  SvaraRadera
 2. Att inte döda barnens fantasi är skitviktigt! Inom sinom tid kommer de ändå att bli varse om verkligheten. Så när Alex och han kompis frågade mig och maken om de får vara med i Melodifestivalen när de är stora, så var svaret; Självklart får ni det! Jublande sprang de tillbaks till lekrummet för att öva vidare :)

  SvaraRadera
 3. Men herre guuud är det torsdag redan? Jag hinner inte med! Jag hinner knappt fantisera om allt jag vill/ska(?) förändra, vilket är whiiii så mycket... Ujujuj! *andas i en påse* ;0)

  SvaraRadera
 4. Jag älskar att fantisera - det har blivit en del av min vardag. Men jag har oxå lyckats förverkliga mycket av mina fantasier. Tack för underbar dos av ljuvliga tankar:-)
  /Ulrika

  SvaraRadera
 5. Åh fantasin är vad som får mig att orka under vårt mörka halvår. Kul inlägg!

  SvaraRadera
 6. Maria - du är väl alldeles underbar du :-D! Jag gillar dig skarpt också ska du vet! Kram

  tant t - precis så gör jag också:)! Min 7-åring ska bli både polis, frisör och balettdansös samtidigt;). Det är så härligt med deras livslust, glädje och fantasi. Den får vi inte ta död på genom att säga - Det går inte.

  Klara - Du kanske ska fantaisera om att du har mer med tid och mindre att göra;)?

  Galtholmen - du ser! Ett levande bevis på att det är nyttig och vettigt att fantisera.

  SvaraRadera
 7. Det ska jag göra, på studs ska jag börja fantisera

  SvaraRadera
 8. Jag fantiserar jämt och ständigt...och ibland blir fantasierna verklighet. Älska.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...