måndag 29 mars 2010

DET ANDAS FÖRÄNDRING OCH NYA MÖJLIGHETER

Det är trots allt så att det blir ljusare och ljusare ute och även om den riktiga vårvärmen låter vänta på sig, så visar termometern i varje fall plusgrader ute.
Med ljus och värme kommer ofta längtan efter positiva förändringar. En del börjar småsvettas vid tanken på att det om tre månader är dags att visa upp sig i bikini. Andra längtar efter att få lägga fokus på sig själva och sitt välmående på andra sätt. Önskemålen om vad förändringen kan innebära varierar efter våra behov. Det som är gemensamt är att många känner denna lust till att "ta tag i" sin situation nu när våren är här. Under vintern tillåts vi (med all rätt) att varva ner och ta det lugn. Nu längtar vi efter nya möjligheter, livskraft och energi.

Känner du att du börjar vakna upp efter vinterdvalan?
Är det dags att ta tag i dig själv och din situation så att den här våren kan innebära början på något positivt och livskraftigt i ditt liv?

Men hur gör man då? Säkert har du längtat efter förändring av olika slag tidigare i ditt liv.
Och sannolikt har du med inspiration och motivation som drivkraft påbörjat både ett och annat förändringsarbete. Risken är väl tyvärr att resultatet inte har blivit så långvarigt.
När det gäller en bestående förändringsarbete så är det viktigt att tänka långsiktigt. Du ska bygga upp dina nya vanor successivt Lägga till en positiv sak åt gången och om behov finns samtidigt plocka bort en negativ och icke fungerande vana. Bygg så sedan på med nya förändringar när de tidigare har befästs och fungerar.
Långsamt är säkert!

Det bästa du kan göra är att förbereda dig. Fundera noga på vad det är du vill uppnå. Skriv ner dina tankar . Fokusera på det positiva som du kommer att uppleva med din förändring. Fundera även på det eventuella motstånd du kan stöta på och ha en plan på hur du kan tackla det.

Om du känner att du vill ha hjälp och stöttning i ditt förändringsarbete kan du nu under våren ta del av mitt coachingerbjudande - Kick-off Coaching Distans. Läs mer om det HÄR.
Du kan även ta hjälp av och läsa de inlägg jag tidigare har skrivit under etiketterna "förberedelser" och "förändring".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...