söndag 7 mars 2010

ALLA NI SOM RENSAR I ERA RÖROR

Hur går det för er?
Jag vet av erfarenhet att intresset brukar mattas av eftersom, och en del av er har ju varit med ända sedan början av januari.
Min fundering är nu hur länge ni vill fortsätta?
Kan det vara lämpligt att fortsätta mars ut?
Våren är på väg (jo då!) och det kommer mycket annat som pockar på tid och uppmärksamhet. Vi skulle kunna köra en ny omgång lite längre in i året - till hösten kanske.
Ett annat alternativ kan vara att komma med mer "riktade" rensningsutmaningar t.e.x. under v. XX rensar alla som är med i en handväska, under v. XX rensar vi en skrivbordslåda osv.

Skriv gärna ner vad du tycker och tänker så tar jag med det i beräkningen.

KampanjBanners 12

21 kommentarer:

 1. Bra att du "tjatar" lite. Jag har varit så dålig på att ta tag i det, men har fortfarande ambitionen. Vi kan gärna hålla på ett tag till, så ska jag bättra mig :-)

  SvaraRadera
 2. Jag rensar fortfarande, men jag är ganska dålig på att redovisa i bloggen, framförallt är jag dålig på att ta före och efter bilder. Energin är ju olika från vecka till vecka och det beror på hur mycket man har att göra i livet annars också, men jag har tagit itu med flera ställen som jag gått och irriterat mig på länge.

  Jag tycker att det låter som en superbra idé att ha specifika rensningsutmaningar. Det är jag absolut med på om det blir av. Sedan tycker jag att det vore kul om du lade upp ett inlägg för varje vecka där alla som har rensat och bloggat om det redovisar med länkar. Det roliga med utmaningen är ju att se de andras rensningar. Jag själv är dålig på att titta på de andras bloggar ifall de har uppdaterat, det är bättre om man får länkar direkt till blogginläggen.

  SvaraRadera
 3. Jag har varit ute och stavgått ien timme, trött och ingen lust att göra något men nu kom energin tillbaka och jag började att städa mitt syrum, plocka bland alla halvfärdiga projekt.Nu har jag sytt och slängt, sorterat i min tyghylla, iallafall någorlunda. Ska åka till återvinningen innan jag ångrar mig. Tack för all uppmuntran.

  SvaraRadera
 4. Jag håller med Carola om att det är inspirerande att se vad andra har gjort. Just nu är det så långt tillbaks i tiden som redovisningsinlägget ligger att det inte blir av att gå dit. Så antingen veckovisa eller halvmånadsvisa redovisningar vore väl ett smart steg för att få oss att få upp ångan igen om det går lite trögt.

  Sedan skadar det nog inte med små utmaningar heller, även om man redan rensat där så skulle det ju kunna behöva göras en revidering.

  SvaraRadera
 5. Jag rensar både det ena och det andra, men redovisar det sällan eller aldrig.
  Utmaningar låter bra!
  Heja! Heja!

  SvaraRadera
 6. För mig kommer rensandet att fortsätta året ut. Jag har nämligen utsett detta året till mitt stora rensa i rörans år!
  Men, vissa veckor räcker tiden inte till.

  Specifika utmaningar låter bra och att se vad andra rensat är en jättebra morot!

  Tack för att du peppar oss :)

  SvaraRadera
 7. Nää. Det får inte ta slut nu, när jag precis anmält mig!
  Tycker att utmaningar låter som en bra idé. Det gör ju inget om det inte blir just den saken man rensar, bara man håller farten uppe, så att säga. Håller med Carola om att inlägg varje/varannan vecka, som man sen gör kommentar/länk till vore bra. Det är inspirerande att andra gör sig av med grejer, eller får ordning på dem! :-)

  SvaraRadera
 8. Kommer att fortsätta med rensaprojektet hela året.(trodde det från första start???)
  Vill gärna själv bestämma vad och när.ja,beroende på 'livet' helt enkelt... försöker få in rätt tänk med rensa-boken! kram *piah*

  SvaraRadera
 9. Nej!! Hela min långa kommentar försvann på vägen?? Hur som helst -håller med Maria som håller med Carola...Och Skoogstrollet.
  Och tack för fortsatt uppmuntran - jag behöver den!

  SvaraRadera
 10. Vad jag främst ville säga var att det är så lätt att fastna i vissa rensningar, eftersom det är så mycket känslomässigt investerat i somliga röror... Men att det också känns sååå befriande när jag (äntligen) har sorterat och slängt det som har blivit inaktuellt och enbart tynger ner och tar upp plats (inombords inte minst).
  Har just gått igenom flera skokartonger fyllda med brev...Personliga. Inte lätt...

  SvaraRadera
 11. Rensar lite smått, men det har mest blivit att avsluta halvfärdiga projekt av olika slag i år. Jag kan stolt säga att jag har numera bara två handväskor och 8 par skor i min ägo - här har jag varit tuff mot mig själv. Har nämligen köpstoppat i kombination med rensningen. :)

  Utmaningar låter bra. //Tiana

  SvaraRadera
 12. Jag fortsätter gärna men behöver en spark där bak. Det har varit lite för mkt sjukdomar som gjort att jag har kommit av mig helt.

  SvaraRadera
 13. Hej Emilia! Måste bara fråga om du verkligen kunde kasta deina personliga brev? Det tycker jag är jättesvårt. Förutom typ julkort eller vykort av typen "Solig hälsning från Thailand"..

  Du (emilia) har så rätt i att mycket gammalt tynger mer inombords, än de tar upp plats.

  SvaraRadera
 14. Hej Maria!

  Jaa - av sex skokartoner blev det två kvar (i just den rensningen)! Jag är mycket stolt över mig själv!
  Det tog lång tid, eftersom jag måste läsa alla breven först...Jag har sparat de vackraste korten, de finaste dikterna...att kanske ta fram någon gång när jag behöver påminna mig om att någon (eller några) såg och upplevde mig,eller livet, på just det viset... Nostalgi kan vara fint och behövs ibland - men så lätt det kan vara att fastna i det förgångna...
  Vad gäller brev och kort och teckningar från mina barn, alltsedan de var små och från deras uppväxt - där har jag varit generös och sparat mycket. Det allra mesta! Just det får ta den plats det tar! Hälsningar, e.

  SvaraRadera
 15. Tiana: Skor... Dit har jag inte kommit ännu - det blir nog lika svårt som med breven!
  Jag undrar hur många par du rensade bort?
  Jättesmart att kombinera med köpstopp!/e.

  SvaraRadera
 16. Emilia: Jag tror jag har gjort mig av med 8-9 par skor över vintern. :) Jag hade en period då jag bara skulle ha allt jag såg, och då blev det mycket skor med... //tiana

  SvaraRadera
 17. Fortsätt du att nöta på kanske mer projekt-vis som rensa ditt skrivbord eller vad du nu skrev. Som sagt ibland kommer livet emellan och jobbet har för mig tagit överhanden lite väl...men jag följer dig och hoppas på det jag kan.

  SvaraRadera
 18. Tiana: Oj - beundransvärt!

  SvaraRadera
 19. Hej!Jag har börjat röja på mitt kontor, tar sin tid dock.. När jag ändå var igång så tänkte jag.. jag kör en detox på mig själv me.. så blir jag ju rensad me.. hihi

  Jag är gärna med ett tag till i röjningen..

  SvaraRadera
 20. Emilia!
  Du har rätt (igen!) Nostalgisk måste man få vara, bara man inte blir tyngd av allt det gamla man ska släpa med sig genom livet. Jag tänker som du-sina barns alster vill man spara mycket av. Julen 2008 fick min då 10-åriga dotter en mobil av mig. De fina SMS:en hon har skickat mig (inte så många) har jag skrivit av i ett Worddokument...

  SvaraRadera
 21. Oj oj! Rensandet fortsätter faktiskt även om jag är dålig på rapporterna.

  Just nu håller jag på med ett projekt som egentligen borde varit klart för sådär 10 år sedan.

  När min äldste son föddes fick vi låna en massa barnkläder och tillbehör av en bekant. jag håller på och tvättar igenom kläder och andra textilier för att lämna tillbaka dem nu. 6 flyttkartonger har jag att tvätta mig igenom. Det är en väldans massa pyttekläder det *ler* men det kommer också att lämna en välkommen yta efter sig, de har nämligen stått i bastun :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...