onsdag 31 mars 2010

5 TIPS FÖR BOOSTAT IMMUNFÖRSVAR


Aftonbladet kan du läsa om 5 enkla tips som kan förbättra ditt immunförsvar:
 1. Skratta mycket. När du skrattar ökar cirkulationen och förbränningen. Blodtrycket sänks och dina muskelspänningar minskar. Varför inte turas om att berätta roliga historier eller anekdoter ur verkliga livet för varandra på fikarasten på jobbet?!

 2. Ansträng din hjärna med lite mer krävande tankeverksamhet. Forskare har hittat ett samband mellan de delar i hjärnan som arbetar med abstrakt tänkande och immunförsvaret. Så fram med korsordet, sudukot eller kortleken så håller du dig både friskare och hjärnan bli mer alert.

 3. Var en optimist! De som tänker positivt lever längre, upp till tolv år längre menar forskarna. Tänk på studs ut tre saker du har i ditt liv som du är glad och tacksam över.

 4. Lyssna på musik du tycker om. En massa positiva hormoner frisätts i din kropp och de stärker ditt immunförsvar.

 5. Se till att inte vistas i en omgivning med hög ljudnivå. Hög ljud höjer blodtrycket och försämrar ditt immunförsvar. Om möjligt se till att ljudnivåerna är på en behaglig nivå, alternativt använd öronproppar.

2 kommentarer:

 1. OJ, jag har då boostat mitt immunförsvar genom punkt 2 idag...har suttit med en organisationsuppbyggnad i excel heeela dagen ;D

  Kram o tack för härliga och annorlunda tips!

  SvaraRadera
 2. tant t - det låer verkligen tankekrävande. Tänk vad pigg och frisk du blev på kuppen. Kramis

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...