torsdag 25 februari 2010

VEMS FOTSPÅR?

Det är bekvämt att följa sina gamla invanda vanor och rutiner. Det kräver inte så mycket tanke och energi utan du kan tryggt förlita dig på att saker och ting förflyter som de brukar.
Ibland är det där du behöver vara, i lugnet, tryggheten och rutinerna.
Dessto mer turbulens du har runt omkring dig i ditt liv, desto tryggare och skönare är det att det vardagliga rutinerna fungerar som det brukar.

Men, i vardagslunken och tryggheten får din utveckling stå tillbaka.
Genom att göra som du alltid brukar göra kommer du inte heller att möta nya utmaningar som låter dig växa som människa.
Det är när du släpper taget en smula och ger dig ut på ny och otrampad mark som du också ger dig själv möjligheten att hitta nya bitar i livet som du kan ta till dig och må bra av.

Frågan är vad du behöver just nu?
Behöver du tryggt vandra i dina egna gamla fotspår för att kunna hantera ditt liv. Mår du bra där du befinner dig?
Eller är det kanske så att de fotspår du så "tryggt" följer inte ens är ditt eget val? Kanske är det någon annan som har trampat upp stigen du går på?
Om det är så så bör du fundera på vad du skulle må bra av att göra. Sedan kan du, liksom lite försiktigt, sätt fötterna lite vid sidan av de gamla spåren. Prova något lite annorlunda för att känna hur det känns. Det kan vara något så enkelt som att byta ut den rutinmässiga kaffekoppen på förmiddagen till en kopp te istället. Eller att prova ett annat motionspass på Friskis & Svettis än det du brukar gå på.

Den känslan som infinner sig när du har vågat släppa taget om något gamalt och hittat något nytt som du tycker om den är fantastisk.
Du växer som människa och får ny energi och kraft.

Som coach är det underbart att se när mina kunder är på väg in i det här nya. Oavsett om det är en liten eller stor förändring i livet så får de ofta större positiva konsekvenser än vad man själv förstår från början.

Gif banner 468x60

4 kommentarer:

 1. Tack för ett tankvärt inlägg.

  SvaraRadera
 2. Kanske valde man stigen själv för 10 år sen och så bara fortsätter man. Ibland ska man gena över mossan istället.
  Har hittat din blogg för några dagar sen. En ny favorit!

  SvaraRadera
 3. Emma - vad glad jag blir att du tycker så! Tack!

  Maria - välkommen hit Maria! Så roligt att du hittat hit och att du tycker om det jag skriver. Precis som du säger så är man många gånger och knatar på samma gamla vanliga stig som man själv har valt tidigare - oavsett om det är den som fungerar bäst nu eller inte. Att göra små utflykter hit och dit för att se och prova andra stigar är inte fel...

  SvaraRadera
 4. Gamla fotspår...shit Ulrika,hittar inte det rätta konceptet att få kontroll över mina ovanor, trött men vill va pigg !!! jag skulle ju sova vid 22 denna veckan.har gjort det 1 kväll....jag läser noggrannare i morgon.......kraam och tack för dina braiga tankar!!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...