onsdag 3 februari 2010

ULRIKAS COOKALONG - LAXGRYTA MED COCOS


Kvällen mat blev på temat "Man tager vad man haver". Ibland blir det mer lyckat än annars, och så var det i kväll turligt nog :-D!

Laxgryta med cocos

4 laxfiléer
olja/smör
Findus Wok Deli
2 msk riven ingefära
1 burk cocosmjölk
150g Philadelphiaost
salt
peppar (gärna citronpeppar)
gurkmeja
  1. Dela laxfiléerna i mindre bitar och stek upp dem i oljan/smöret. Krydda med salt och peppar.
  2. Häll i den rivna ingefäran och de frysta grönsakerna (ca 2 - 3 dl). Låt steka några minuter så att grönsakerna till största delen har tinat.
  3. Häll på cocosmjölken och låt koka i 5 minuter.
  4. Blanda ner gurkmeja (för att ge fin färg + att det är supernyttigt) samt vänd ner Philadelphiaosten och låt den smälta.
  5. Servera till pasta eller vad du föredrar som kolhydratkälla.
Lite förvånad blev jag när jag öppnade påsen med Findus Wok Deli-grönsaker. Den färgsprakande och grönsaksrika blandningen visade sig nämligen enbart innehålla gula och röda morötter!!! En liten miss i produktionen skulle jag tro. Jag mejlade Findus om detta, så vi får väl se vad de säger. För att sätta lite mer färg på min gryta hällde jag ner lite gröna ärtor.
Jättemumsigt blev det och kommer definitivt att serveras fler gånger hemma hos oss.

6 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Det låter jättegott!

    SvaraRadera
  2. m - prova gärna! Det var både jättegott och jättelätt att tillaga. En bra kombo :-D!

    SvaraRadera
  3. Oh jag bara älskar lax så denna ska provas :))
    TACK

    SvaraRadera
  4. Det låter jättegott. Måste provas. Undra om det går hem hos min fiskskeptiska familj.

    SvaraRadera
  5. Fokus mot framtiden - ja, prova! Du kan göra den hur krydstark du vill om du tar i med kryddorna, eller ha den lite mildare i smaken som jag hade.

    Camilla - tala inte om att det är lax, säg att det är kyckling ;-)...

    SvaraRadera
  6. Vilket härligt recept. Den grytan måste vi prova här hemma.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...