tisdag 2 februari 2010

OM VI DANSADE LITE MER TILL MANS - OCH KVINNS...

… så tror jag faktiskt att världen skulle vara än lyckligare plats. Jag tror definitivt att det skulle finnas betydligt färre människor som led av depression. När du dansar och lyssnar på musik som du tycker om så mår både kropp och själ bra.
Jag har dansat (jazz, showdans) när jag var i tonåren. I 20-års åldern dansade jag massor på de lokala dansgolven. Jag älskar verkligen att dansa. Men de senaste 10-15 åren har det inte alls blivit många danssteg som har tagits. Tyvärr.
Men nu har jag börjat dansa/träna Zumba och nu känner jag att den där härliga känslan i kroppen börjar infinna sig igen.
Tänk om vi skulle dansa lite mer allihop! Det kan vara vad som helst, en foxtrott, hip-hop, tango, balett. Det kan vara hemma i vardagsrummet, på dansgolvet eller i någon danslokal. Välj musik och dansstil efter din personliga smak och dansa på. Jag tror faktiskt att du blir en lyckligare människa av det.
Undrar om det finns studier gjorda på dansens positiva inverkan på nedstämdhet och depressioner. Jag måste undersöka det...

5 kommentarer:

 1. Kerstin Thorvall hade dans som terapi:
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9100581046

  Det står om dans i Flow. Att man kommer in i flowtillståndet när man går in i musiken och att man kan hamna i ett gruppflow om man dansar tillsammans.
  Och flow har ju lycka som bieffekt.

  SvaraRadera
 2. Tror jag ska ha lite dansgolv hemma ikväll. Åh så roligt.

  SvaraRadera
 3. Tusen tack för ditt boktips Livskraft i vardagen :0) Så lättläst och bra.

  SvaraRadera
 4. Ja det vore roligt att vet om det finns nån studie om dansens positiva inverkan. Jag tror att det är så, eller rättare sagt så vet jag för min egen del då jag dansat två kvällar i veckan de senaste åren. Vi har jättekul på våra kurser och träningsdanser.

  Jag dansar "singeldans" eftersom jag ingen partner har och valde då Linedance eftersom det är så varierat från vals till chatcha och hip-hop.

  Ska iväg nu...
  Anmaja

  SvaraRadera
 5. Jag är beredd att hålla med. Fast jag aldrig dansat/dansar. Men jag tycker det känns intuitivt som att det skulle vara bra för hela systemet.

  Ha det gott!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...