lördag 30 januari 2010

VILJAN ATT FÖRÄNDRA


Många av oss har olika önskningar om förändringar i våra liv. Det kan handla om att vilja ha bättre ordning, bättre hälsa, gå ner i vikt, skaffa nytt jobb, träffa en partner, flytta, utbilda sig eller precis vad som helst som du känner är aktuellt för just dig.

Oavsett VAD det är som du önskar förändra, så har alla förändringar något gemensamt.
Det kräver att DU förändrar något i ditt liv/agerande.

Tyvärr är det så att många av oss är ganska bekväma. Vi kan känna att vi inte riktigt befinner oss där vi vill i våra liv, men det verkar alldeles för besvärligt och jobbigt att göra något åt saken. Istället fortsätter man att beklaga sig över sin situation.
Vad händer då?
Ja, ingenting förstås.

Frågan du måste ställa dig oavsett önskad förändring är:
- Vill jag verkligen det här?
Om svaret är ja, så måste du också inse att det är DU och ingen annan som kan förändra din situation. Det kommer att innebära att du måste ändrar på ditt beteende dina vanor och dina rutiner.

Det räcker inte med att önska en förändring, du måste agera också!

När man har undersökt framgångsrika personer genom hela vår historia så har de en sak gemensamt. Det är faktiskt inte att det har begåvats med en särdeles talang, utan istället att de medvetet och enträget har jobbat med det som de har förutsatt sig. Envishet och rutiner kan få dig att komma nästan hur långt som helst.

Som coach har jag förmånen att möta och coacha många människor i deras förändringsarbete. Min erfarenhet är att det som lyckas bäst är det som gör små förändringar åt gången. De ser till att få in en ny vana och rutin innan de lägger till ytterligare än. De som vill förändra allt på en gång brukar ofta känna att de blir för mycket att klara av och det resulterar ofta i att ingenting alls blir gjort istället.

Så frågan är:
 • Vad vill du förändra i ditt liv?

 • Vilket är det första steget du kan ta för att nå dit?

3 kommentarer:

 1. Precis det här har jag skirvit ett inlägg om på min blogg alldeles nyss.
  Nu kunde jag ju inte beskriva det lika bra som du.
  Men, Jag har bestämt mej att förandra mitt liv till ett liv som JAG vill leva.
  Blir så peppad av att läsa hos dej.

  SvaraRadera
 2. 1. Få ner mitt blodtryck, bli piggare och gladare
  2. Motionera regelbundet, äta sundare och därmed gå ner i vikt....*suckar*

  SvaraRadera
 3. Lena - vilket sammanträffande! Läs gärna fler av mina inlägg under bloggrubriken "Förändring" så hoppas jag att du hittar mer inspiration. Tack för dina fina ord och varmt lycka till på väg till ditt ännu bättre liv :-D!

  Ystrasystra - nej, sucka inte! Du klara det galant genom att gör små, små förändringar åt gågnen åt rätt håll. Fundera på vad du kan börja med. Kanske skaffa en stegräknare för att succesivt öka på vardagsmotionen. Det brukar vara en bra början om man inte har lust att bli elitidrottsman/kvinna på kuppen.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...