söndag 17 januari 2010

BOKTIPS: "LIVSKRAFTER I VARDAGEN: med inspiration av Ayurveda" av Eva Forsberg Schinkler

Det händer ganska sällan att jag hittar en bok som talar djupt till mig. Men det här var definitivt en sådan bok. Jag känner att jag och författaren, Eva Forsberg Schinkler, delar samma grundvärderingar. Hon presenterar sin tankar och teorier i boken, och hon gör det på ett lättbegripligt sätt. Eva Forsberg Schinkler är ledarskapskonsult, vägledare och inspiratör. Hon har en bakgrund som leg. sjuksköterska är utbildad i folkhälsovetenskap samt har en fil. kand. i beteendemedicin och hälsopsykologi.

På ett lättbegripligt och överskådligt sätt beskriver hon Auyrvedans principer och förklarar dess bakgrund och funktion. Jag känner igen en del men får också glädjen att lära mycket nytt. Faktum är att genom att ha läst den här boken så känner jag att jag har bättre förståelse för hur jag enligt Ayurvedans principer fungera i olika situationer. Jag har lärt känna mig själv och mina behov ännu bättre!

Eva skriver om:

 • Livskrafter
 • Våra olikheter
 • Livsrytm
 • Sömnlust
 • Matlust
 • Stress, kris och livslust
 • Personlig utveckling
 • Relationer
 • Arbetskraft

Är du nyfiken på Ayurveda och på vad det skulle kunna tillföra ditt liv? Har du grundkunskaper om Ayurveda eller är du en vetgirig nybörjare? Oavsett så är det här en bok som jag verkligen rekommenderar till ALLA som är intresserad av att hitta balans och ro i sitt liv. För de som inte vill leva med onaturliga rytmer utan följa kroppens, livets och naturens egna logiska och meningsfulla rytm.

Köp den och ge den till någon du bryr dig om riktigt mycket! Varför inte till dig själv?!?!

NNNNN (av 5)

PS! Jag blev tipsad av någon av alla mina trevliga bloggvänner om just den här boken, men jag minns inte nu vem. Hur som helst tackar jag så hemskt mycket för det underbara tipset. Jag kommer att återkomma till boken många gånger.7 kommentarer:

 1. Tusen tack för det tipset , jag ska genast beställa den från adlibris :0)

  SvaraRadera
 2. Det låter onekligen som ett intressant boktips, jag ska genast kolla upp boken, men jag vljer nog bokus :-) de brukar faktiskt vara några kronor billigare än adlibris. Och ibland om cdon.com har boken så kan de vara ytterligare några kronor billigare :-)

  SvaraRadera
 3. Den låter helt klart intressant! Ska spana in den i veckan.

  SvaraRadera
 4. Titeln tilltalar mig, livskraft i vardagen..det vill jag ha. Kram

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset! Med risk för att glömma av vad den heter innan jag får till beställningen...men i så fall kollar jag bara med dig igen ;) Kram kram

  SvaraRadera
 6. Det var från mig du fick tipset. Jag gillade boken och använder mig av den ofta.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Everyday Matters - Berätta gärna vad du tyckte sedan :-D!

  Tant Grön - jag brukar också välja Bokus. Som du säger brukar det vara något bättre priser och jag är kanonnöjd med deras service. Jag hoppas du tycker om boken lika mycket som jag gör.

  Stort och smått - :-D!

  Marie - Visst är den underbar :-D!

  tant t - du är ju alltdi välkommen tillbaka, det vet du :-D! KRAM

  Vipsan - Sååååå var det ju. Tack underbara du för det tipset. Det är verköligen en bok att tycka om och återkomma till för inspiration. Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...