onsdag 2 december 2009

TIPS PÅ MÅ-BRA JULKLAPPAR


Här kommer lite tips på vad du kan köpa i julklapp till dina när och kära som du vill ge en present med omtanke, och som kan bidra till att deras ”må-bra faktor” höjs.
Dessutom är det så fiffigt att om du vill kan alla dessa julklappar beställas hemifrån din dator, vilket gör att du inte behöver springa ut och jaga i dessa stressiga tider. Då kan du fira jul utan att vara sönderstressad…

1. SPIKMATTAN står definitivt högst upp på min lista att ge bort. Om personen inte redan äger en spikmatta vill säga. Idag finns det flera olika märken, storlekar och prisklasser att välja på. Själv har jag bara erfarenhet av ”originalet” Shaktimattan och vågar inte svara på om det andra har samma goda effekt – även om jag skulle tro det. Spikmattan har blivit utsedd till årets julklapp och just nu finns det massor av bra erbjudanden lagom till jul. Spikmattan lindrar smärta i stela och ömma muskler och leder och inte minst gör den dig otroligt avspänd och avslappnad. Jag sover aldrig så gott som när jag har legat på spikmattan 30 minuter innan det är dags att sova för natten.
2. EN PRENUMERATION PÅ NÅGON INSPIRERANDE MÅ-BRA TIDNING, passar till både man och kvinna, gammal som ung beroende på vilken tidning du väljer. Dessutom blir det en julklapp som sträcker sig långt in i det nya året.
3. EN STEGRÄKNARE till någon som vill komma igång och röra på sig lite mer. Vardagsmotion är underskattad motion. Om vi rörde på oss tillräckligt i vardagen (vilket vi gjorde för säg 100 år sedan) så skulle vi inte behöva träna och gå på gym… Kanske kan du utmana någon i en liten stegräkningsduell och ha ett fint pris i potten.
4. GÅNGSTAVAR är också kanon till någon som behöver/vill komma ut och få bra motion. Ger ökad kaloriförbränning och inte minst ökad träning och blodgenomströmning i överkroppen vilket minskar värk i rygg och axlar.
5. DOFTLJUS sprider må-bra känslor i hela huset. Du kan köpa sådana som doftar julegott eller andra som är mer neutrala. Det finns en uppsjö att välja på.
6. EN GOD BOK är aldrig fel. Här är några av mina favoriter som jag gärna rekommenderar mina kunder jag coachar:
”Rum för dig. En bok om personlig utveckling” av Lisa Fabre – till kvinnan som behöver stärka sin tro på och kärlek till sig själv. En av mina absoluta favoritböcker!
”Munken som sålde sin Ferrari” av Robin Sharma – till mannen eller kvinnan som vill få ut så mycket av livet som möjligt.
”Duktighetsfällan: en överlevnadshandbok för prestationsprinsessor” av J. Rose och A. Perski – till kvinnan som dels behöver känna att hon inte är ensam i sin prestationspress, dels behöver få motivation att bryta sitt beteende.
”Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra” av Nisse Simonsson – till kvinnan eller mannen som vill roas och som samtidigt funderar på varför det ser ut som det gör i samhället i dag med all stress och press.
”Lyckan, kärleken och meningen med livet” av Elisabeth Gilbert – till kvinnan som vill ha en stunds avkopplande läsning och samtidigt få inspiration till att leva det goda livet.
7. VETEKUDDE till någon som behöver värme, avslappning och kanske smärtlindring.
8. ETT VACKER SILVERHALSBAND med en fin innebörd och önskan. Med texten”Health & Happiness” .
9. ÄNGELHALSBAND av Iren. Finns massor av olika modeller att välja på och är en sådan fin och omtänksam symbol att både ge bort och att få bära. Otroligt bra priser dessutom. Beställ flera när du ändå är i farten. Jag har alltid ett litet ”ge-bort-lager” hemma…

Vad har du själv för tips på julklappar med omtanke att ge bort? Dela gärna med dig.

4 kommentarer:

 1. Ett presentkort på ansiktsbehandling eller massage är helt underbart att få eller ge bort. Det ger egen tid och ompyssling!! Vardagslyx.

  Musik. En CD med lugn och skön musik som ger inspiration till att bara vila ( på spikmattan kanske).
  MVH
  Ingela

  SvaraRadera
 2. Allt behöver inte köpas. Här är tips på presenter som inte ger mer prylar (som vi egentligen inte behöver):
  - En lyxigt god middag hemma hos dig.
  - En utflykt där du fixar alla detaljer inklusive pick-nick-korgen. Det har varit mycket uppskattat när vi gett det till våra föräldrar.
  - Presentkort på snöskottning, tömning av diskmaskin eller barnvakt. Det har vi fått av dottern. Jättebra present.
  - Ett biobesök inklusive popcorn. Har dottern fått av bästa kompisen. Perfekt present.

  SvaraRadera
 3. ingela - ja det är roligt både att ge bort och få själv :-D! En cd med lugn musik är ju också ett kanonbra tips.

  Camilla - jättebra tips alltihopa!

  SvaraRadera
 4. Jag skall ge bort en kettlebellkurs till min syster.

  På min blogg kan man vinna ett tillbehörskit till Shaktispikmattan (CD+väska)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...