måndag 28 december 2009

NYTT ÅR = NYA LÖFTEN, ELLER?!?!?!

Jag är inte så förtjust i just nyårslöften. Det ligger liksom i sakens natur att de förr eller senare kommer att brytas. Snarare förr än senare dessutom.

Men jag tror definitivt på möjligheten till positiva förändringar. Annars skulle jag inte kunna arbeta som coach. Fast personligen ser jag helst att dessa förändringar är kopplade till positiva önskemål när som helst på året och inte just "framtvingade" på nyårsafton därför att alla andra presenterar sina fina nya löfte då.

En önskan om förändring är något som byggs upp under en längre tid. Efter det att något "legat och skavt" och känts obekvämt för dig så bygger du upp en mental förberedelse och önskan om att förändra ditt beteende och dina vanor. Helst ska du också ha en plan på hur det ska kunna gå till och inte minst en tydlig bild av vilket ditt mål är. (läs gärna mer under mina rubriker "förberedelser" och "förändring")

Ändå kommer jag att själv inleda ett förändringsarbete 2010.
Det är inte ett nyårslöfte, utan snarare ett löfte till mig själv. Ett löfte om att det nu är min tur.
För mig så symboliserar årsskiftet att vi går in i ett nytt decennium
Det förra var fullt av barnafödande ( 3 barn inom loppet av 3 ½ år), föräldrarledighet och mycket annat som hör småbarnsåren till. Jag har bytt blöjor 10 år på raken (eftersom vi har en son med Ds som först nu är blöjfri)!
Det jag gjorde som var en satsning på mig själv var att jag mitt i alla blöjbyten utbildade mig till beteendevetare - något som jag är väldigt glad för. Det är min bästa satsning någonsin då jag känner att när jag arbetar med att möta medmänniskor, lyssna och vägleda dem i deras liv och mot sina drömmar, då är jag och mår jag som bäst.

Det är där jag vill vara!
Inte bara en eller ett par dagar i veckan, utan jag vill arbeta med det FULLT UT!
Nu tänker jag inte vänta mer på omständigheterna runt omkring mig och mina arbeten, utan nu måste/vill jag ta tag i det själv.
2010 blir mitt år då jag satsar på mitt arbetsliv och mitt välmående!
Jag ser fram emot det väldigt väldigt mycket!

Naturligtvis kommer jag att bjuda med er på min "resa" och hoppas även att kunna komma med bra och givande erbjudanden till er.
För ni alla underbara bloggläsare är viktiga i det här! Jag kommer att fortsätta att dela med mig och jag hoppas att få hjälp av er med feedback. Kanske kommer jag att efterlysa en och annan "testperson" dessutom. Om det är någon som vågar ;-)...

5 kommentarer:

 1. Låter som det kan bli ett spännande 2010 för dig Ulrika! Jag önskar dig allt det bästa.

  Testperson?
  Ja då är det nog kört för mig, kan jag tänka. Tror att jag numera är o-coach-bar, med allt mitt tränande av Här och Nu och tappad ork och förlorade förhoppningar om något som ligger i framtiden.

  (När jag/man läser vad jag har skrivet ovan, så kan det låta lite ledsamt och sorgset tror jag...
  Men att "Ge upp" och att Acceptera hänger ihop på nåt sätt - i alla fall för mig.)

  Gott Nytt År-kram!!

  SvaraRadera
 2. S o F - tvärtom min vän! Du låter som en perfekt kandidat;-). Stor och varm nyårskram till dig oxå

  SvaraRadera
 3. Testperson! Det låter spännande, säg bara till :)

  Jag är inte heller mycket för det där med nyårslöften. Som du skriver det är bara framtvingat och då är det nästan givet att det går åt skogen.

  Din förändring låter spännande och jag ser fram emot att få höra/läsa om det under året. Själv skall jag också försöka göra förändringar. Har inte sett nyår som start utan har faktiskt börjat lite redan nu. Nyåret däremot blir som ett startskott...

  Lycka till och Gott nytt år :) Kram

  SvaraRadera
 4. Livet handlar om utmaningar och läxor. Så då jag inte är någon bra person att coacha (envis oxe) ska jag utmana mig själv- och dig.. att ställa upp som testperson om det behövs. (gulp).

  Men önskar dig all lycka i din frammarsch och det låter lite som vi är på samma tanke här.
  NU e det dags :))

  Kram

  SvaraRadera
 5. Kicki - jag kommer att göra en efterlysning så småningom. Roligt att du är intresserad:-D!
  Jag har tänkt precis som du genom att börja lite innan men att se årets början som det officiella startskottet. Stort lycka till till dig med och kram från mig.

  Fokus mot framtiden - du får gärna anmäla ditt intresse sedan när det är dags:-)! Ska bli spännande att få hör vad du har för planer också. Kramis

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...