måndag 28 december 2009

BOKTIPS: SKAPA DIN HÄLSA MED AYURVEDA: INSIKTER FÖR LIVET" av Maivor Stigengreen

Det var den här boken som jag blev rekommenderar att köpa när jag var på min Ayurvediska hälsokonsultation för några veckor sedan. Jag har nu läst ut boken och tycker att den är väldigt bra. Jag har läst flera böcker på ämnet Ayurveda (och kommer att läsa ännu fler), men det här känns som den bok som mest ingående och på bästa sätt förklarar själva grunderna. Dessutom förklarar Maivor Stegengreen på ett väldigt bra sätt hur man kan anpassa de Ayurvediska tankarna till sina egna förhållanden.
Det här en den bok som har gett mig störst förståelse för tankarna bakom Ayurvedan samtidigt som jag har fått bättre insikt i hur jag kan anpassa tankesättet till min livsstil. Jag rekommenderar boken varmt. Dock är det så att Ayurvedan är så stor, omfattande och komplicerad att det inte räcker att läsa EN bok för att kunna förstå och känna sig insatt. Jag har själv läst flera böcker tidigare och det i kombination med personlig vägledning av en Ayurvediska hälsokonsult gör att jag börjar få ett litet grepp om de ayurvediska tankarna som är bra för mig. Men det här är ändå helt klart en av de böcker som du bör läsa om du är intresserad av ämnet. Jag kommer själv att återkomma till den här boken många gågner då den även fungerar bra som en uppslagsbok.

1 kommentar:

  1. Tack för boktipset! Jag har nyligen varit i Kerala för att testa ayurvedan. Det var en otroligt spännande resa. Läs gärna om vår resa där vi testade två olika ayurvediska sjukhus i mars 2011 på vår blogg www.energibruden.se

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...