lördag 12 december 2009

MÖRKRETS MAKTER...

... viker snart hädan. För nu är det bara 9 dagar kvar till dess att vintersolståndet infaller, den 21 december. Och då gott folk går vi mot ljusare tider. För var dag som går får vi en lite gnutta mer av dagsljuset.
Hur klarar du dig i mörkret?
Är du en person som känner av, blir låg och nedstämd, kanske rent av deprimerad av mörkret?
Det är ju inte en helt ovanlig åkomma på våra breddgrader. Vi som dessutom inte har förmånen att ha ett vitt snötäcke på marken brukar drabbas "hårdare" av mörkerdeppigheten.

Men som man så käckt brukar säga:
"Det är inte hur man har det utan hur man tar det."
Och faktum är att studier visar att personer som istället för att förbanna mörkret faktiskt tänder ett ljus istället, kurar skymning och passar på att mysa och ta det lugnt. De som helt enkelt (och klokt) anpassar sig efter rådande omständigheter och gör det bästa av situationen - det är också de som klarar av höstens och vinterns kompakta mörker bäst.

Kanske kan det ändå vara skönt att tänka på att redan innan julhelgen så går vi mot ljusare tider. Innan vi vet ordet av har vi midsommar framför dörren, och då vänder det igen;-).

Passa på och försöka njuta av det vi har här och nu.

2 kommentarer:

  1. Mörkret är egentligen inte ett problem för mig..men jag måste ju ändå säga att jag glädjer mig till det vänder. Inne så lyser de små ljusen upp överallt...och häromdagen fick jag en liten ljusglimt i posten. Stort tack, för den vackra röda ängeln. Kram

    SvaraRadera
  2. Det är inte mörkret i sig som gör mig trött, utan bristen på dagsljus. Jag gillar att kura i mörkret och jag älskar att tända ljus! Men det är ändå jobbigt ibland, helst om jag inte varit utanför dörren under dagens ljusa timmar.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...