söndag 1 november 2009

HEJ NOVEMBER!

Jahapp, då var November månad här!
Nog finns det fog för att kalla den både den mörkaste och mest råkalla månaden på året. Åtminstone om man som jag bor i mellansverige.

November är månaden som talar om att till och med hösten är på väg att ta slut. Men det är inte riktigt vinter än. Det är bara mörkret och kylan som gör sig påminda.
Den värmande solen är ett minne blott och snart kommer tankarna på allt vi måste hinna med innan jul.

Nej, November är inte direkt en månad att längta till.
Eller?!?!?

Kanske ska du göra så som naturen troligtvis har tänkt ut det åt oss.
Låta November bli en månad full av lugn, mys och samvaro.
Göra som vi borde och följa "årstidsklockan" som säger åt oss gå och lägga oss i tid på kvällen. För jag tror definitivt på att man kan sova sig i form.

Passa på att ta det lugnt och mysa inomhus. Tända en massa ljus eller en öppen spis/braskamin om du nu har det (jag har :-D!). Ta dig tid att umgås med familj och vänner på ett kravlöst sätt. För vad behövs egentligen mer än trevligt sällskap något och något värmande att dricka i ljuslågornas sken.

Ta dig tid att bara vara.
Läsa klart den där boken som aldrig hinns med.
Se den där filmen som du velat se så länge.
Ringa telefonsamtal och prata l ä ä ä ä ä n g e.
Om solen mot förmodan skulle visa sig någon timme, då kanske du kan ta en skön promenad.
Inga krav.
Inga måsten.
Bara vara.
Det låter inte så tokigt va?!
Jag önskar dig en skön, lugn och avslappnad novembermånad!

8 kommentarer:

 1. November framställs ofta som en grå och tråkig månad. I almanackor är bilderna av november tyvärr oftast allt annat än härliga.

  Jag försöker också att göra det bästa av situationen med att mysa i november men jag använder också tiden till att förbereda inför julen så att även december kan få bli hyfsat lugn. Det finns ju en del som kan klaras av tidigt. Att skriva julkorten i lugn och ro med levande ljus och något gott bredvid sig är mycket härligare än att stressad sitta där i sista minuten innan jul. Att handla julklappar i välfyllda butiker eller på nätet och veta att man hittat precis "rätt" för att man var ute i god tid. Att planera vad som skall finnas på julbordet och vad som skall bakas och "godisfixas". Bara detta att bestämma hur man vill ha det, leta recept och förbereda för att riktigt kunna njuta av december också.

  Jag brukar sätta en deadline till 22/12 då allt skall vara klart. Sedan vill jag bara vara de sista dagarna. Läsa en bok, dricka glögg, äta gott och ha det varmt och ombonat omkring mig. Kvällen innan julafton griljeras skinkan och jag bara njuter. Det är ingen utopi, det är fullt möjligt.

  SvaraRadera
 2. Betatrice - Jättebra tips! Det är precis så jag menar. Att vi ska göra något bra av November.
  Tack frö att du delar med dig!

  SvaraRadera
 3. Åh jag känner precis som du, det här en månad för mys och avkoppling. Vi brukar kalla oss hemuler på hösten i min familj för då vill vi bara boa in oss i hemmet.

  SvaraRadera
 4. November är en viktig månad för vänskap. Det är då det gäller att ha goda vänner =) Och god mat...

  SvaraRadera
 5. Emma - åh, vilken underbar benämning - HEMULER :-D! Det är ju precic så man känner sig.

  Jessica - precis så, vi ska njuta av det GODA i livet lite extra mycket.

  SvaraRadera
 6. TACK för ett helt nytt sätt att se på november för mig! Jag brukar alltid känna lite oro inför november och mörkret. Jag ska försöka att istället tänka på det som en månad att ta det lugnt och njuta!

  SvaraRadera
 7. Här tycker jag att du har sammanfattat november månaden på ett bra sätt - en månad som inte ställer krav men som ger dig tid till att ta vara på allt det som du aldrig tycker att du hinner med. Kram och grattis till tradera"vinsten"

  SvaraRadera
 8. Emma - Varsågod ;-D! Det gör mig bara lycklig om du kan använda november till något bra. Ta hand om dig själv till exempel.

  Marie - Just precis kravlöst och lugnt och skönt. Tack för gratulationen ;-).Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...