tisdag 27 oktober 2009

KONSTEN ATT KÖPA SIG TID

Många av de kunder jag coachar tycker att något av de svåraste de står inför i tillvaron är att hinna med allt de vill. De som har barn känner ofta att de inte hinner spendera all den tid de vill tillsammans med dem. Jobbet tar kraft och hemma är det hushållsarbetet som måste göras.
Jag brukar då alltid ställa frågan om de kan köpa sig tid.

- Va?

Jo, man kan faktisk köpa sig tid. Eller rättare sagt man kan köpa in tjänster som frigör tid.

Naturligtvis är det här inte något som alla har ekonomiska förutsättningar att göra bara rakt av. För en del är det inga problem ekonomiskt. Andra väljer att göra det någon gång då och då. Ytterligare andra väljer att prioritera bort andra saker i livet ( en extra bil eller utlandssemestern) för att istället satsa på att köpa sig tid till sig och familjen.

Vad kan man få hjälp med då?
Jag idag kan man nog i stort sett få hjälp med vad som helst. I min familj har vi då och då tagit hjälp av Seniorproffsen för att hinna med renoveringsarbete och trädgårdsskötsel. Flera av mina coachingkunder och även övriga i bekantskapskretsen är också väldigt nöjda med Middagsfrid. Firman som kör hem matkassen till din dörr innehållande fräscha råvaror och recept på nyttiga och lättlagade rätter. Tyvärr har vi hemma hos oss i dagsläget för många allergier och överkänsligheter att ta hänsyn till för att kunna nyttja den tjänsten på ett bra sätt. Men jag vet som sagt många andra som tycker att det är underbart att slippa handla och tänka på nya, påhittiga, goda och nyttiga recept.

 • Har du några egna erfarenheter eller tips att dela med dig av inom det här området?

5 kommentarer:

 1. Jag letar fortfarande efter den perfekta städerskan. Eventuellt är jag henne på spåren nu... ;)

  SvaraRadera
 2. Man kan också vända på resonemanget och fråga sig själv: Vad väljer JAG att ge ( eller sälja ) MIN TID till???


  Läste t.ex. en undersökning där det framkom att personer ville ha mera tid - men när de väl fick den tiden visade det sig att den tiden åts upp av nya projekt och nya "måsten", och att det blev än mer stressande än innan...

  SvaraRadera
 3. tant t - Nice :-D!

  Irene - visst är det så. Vad gör jag med min tid och vill jag verkligen ha det så? Kan jag prioritera annorlunda och hur skulle i sådana fall mitt liv kunna se ut?
  Jag tror också att det är lätt att vi fyller vår tid med en massa som vi egentligen skulle må bättre utan. Jag tror att det är viktigt att vi ransakar oss själva och verkligen funderar på hur vi vill ha det. Det är ju vi själva som är regisörerna i våra liv!

  SvaraRadera
 4. Fönsterputsningen till julen får proffsen ta hand om.

  För övrigt funderar jag nog väldigt ofta på hur jag kan lägga upp saker smartare för att på så sätt frigöra tid och göra allt enklare.

  SvaraRadera
 5. Maria - Välkommen hit!Fönsterputsning är kanon att få hjälp med. För en annan som är "oproffsig" tar det bara en massa tid. Resten handlar såklart både om planering och inte minst rationalisering. Behöver man verkligen göra allt och ha allt, kan man fråga sig. Ju mer prylar vi har detso mer tid går åt.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...