torsdag 17 september 2009

LIVSVAL OCH LYCKA

Tv-serien "Svenska Hollywoodfruar" har väckt en debatt i de svensk folkhemmen. Mycket tack vare Anna Anka som ganska nedlåtande kritiserar alla andra kvinnor som inte lever sina liv som hon (snuskigt rik hemmafru med all tänkbar hjälp till hemmets och den egna "skötseln").

Enligt fru Anka (förlåt, men det är så roligt att skriva just så) så borde ALLA svenska kvinnor leva som hon gör. Hon vill mer än gärna vara en förebild med sitt leverne.

Nu är det ju så att det blir lite svårt att få alla miljonärer att räcka till! Hur ska vi göra som inte hittar någon multimiljonär boende i Beverly Hills eller något annat fashionablet kvarter?
Skämt åsido.
Denna debatt delar ganska tydligt in befolkningen i två delar. De som är för den "gamla hederliga" hemmafrurollen och den som förespråkar kvinnor i arbetsliv och med karriärer.
Men är ändå inte det rätta att få möjlighet välja det liv som man känner att man vill ha och mår bra av efter de förutsättningar man har?
Oavsett om man är rik eller fattig, man eller kvinna, utbildad eller inte.
Vem har rätt att döma någon annan människas livsval?

Först när du har gjort DINA val som känns rätt för dig så har du förutsättningarna för att leva ett liv du är nöjd med och kan finna lycka i. Inte när du lever ett liv som andra förväntar dig att leva. Det är inte alltid det lättaste, men i längden det bästa valet. Att leva så nära ditt sanna jag som möjligt. Sedan kan det finnas perioder i livet där det ultimata livsvalet av olika anledningar inte är möjligt. Det måste vi också inse.
Men visst vill vi alla titta tillbaka på våra liv och känna glädje, lycka och stolthet över det mesta vi har gjort.
Och som jag läste någonstans:
- Lyckliga människor som mår bra är vänliga. Hit hör inte Anna Anka.
Men huruvida hon är lycklig eller inte kan ingen annan än hon svara på - om ens...


gif-banner 468x60dam

5 kommentarer:

 1. "Om maken vill bli avsugen varje morgon är det hustruns plikt att göra det. Annars ser maken till att få avsugningen av någon annan" - Anna Anka

  SvaraRadera
 2. Jessica - ett citat som onekligen kommer att gå till historien. Undrar om det kommer stå förtryckt i närsta års kalendrar...

  SvaraRadera
 3. Mmmm... Passar i kalendern "för-de-idioter-som-glömt-vad-feminism-och-vad-jag-vill-är-viktigt-är".

  Typ.

  SvaraRadera
 4. Jessica - oh ja!

  Åsa - Tack vännen!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...