torsdag 17 september 2009

DET HÄR BORDE ALLA SE: HENRIK - EN TÖNT


Henrik Ståhl, skådespelare (känd från bl.a. Bollibompa) har en enmansföreställning som heter "Henrik - en TÖNT".
Den visades på Tv förra veckan och finns att titta på UR play. Tyvärr går det inte att lägga ut filmen här, men om du går in HÄR och söker efter "Henrik - en tönt" längst upp i högra hörnet vid "Alla program A - Ö", så kommer du till programmet.'
Pjäsen riktar sig främst till barn/ungdomar på högstadie och gymnasium. Den är skriven av Henrik själv och handlar om hela hans skoluppväxt - som fruktansvärt mobbad tönt.

Han gör det så bra Henrik!
Jag tittar, blir tårögd, får ont i magen och skrattar hjärtligt om vart annat. Publiken som tittar (troligtvis en del mobbare där) sitter helt still, tyst och lyssnar. För det är så träffsäkert, så hemskt och ändå så underhållande.
Jag är övertygad om att Henrik tack vare sin pjäs har nått en hel del mobbare som har kunnat förstå vad de verkligen gör genom sitt sätt gentemot andra.


Det här borde ALLA högstadie- och gymnasieelever se, inklusive deras lärare och föräldrar!

4 kommentarer:

 1. Ohhhh.....ska kolla med min son i helgen.....
  Du vet apropå detta med "Tysta mobbningen" av våra barn.

  SvaraRadera
 2. Barbabitch - ja, gör det och berätta gärna vad ni tyckte! Jag tror att det är en bra pjäs både för de som blir mobbade/är utanför och de som är mobbare. Hur som helst är han väldigt duktig och underhållande, Henrik Ståhl.

  SvaraRadera
 3. Vet du, jag satte på inslaget och ganska snart kom min 16-åriga son och satte sig på mitt armstöd och tittade på hela filmen med mig. Han tillhör dem som ofta själv valt att hålla sig utanför, att inte gå med flocken och det har funnits de som försökt mobba honom men gett upp eftersom han varit så mentalt stark och verbal. När han nu reste sig upp efter filmen gick han direkt och satte sig vid pianot för att spela en egenkomponerad sång om en som just blir mobbad. En väldigt stark sång om att inte titta bort och att inte skratta när någon annan drabbas.

  Och det är inte utan att den här mamman känner väldig stolthet över sin fantastiske son.

  Personligen tror jag inte att pjäsen når mobbarna, men den borde nå svansen - de där som bara hänger med, för att de själva är rädda...

  SvaraRadera
 4. Anni - Åh vilken underbart fin son du har! Hoppas att han finner kraft, tro och tillit till sig själv i framtiden. Det behövs massor med människor som INTE följer med strömmen. Som har något viktigt att berätta och som vet att det är ok at göra det på sitt sätt. Tack Anni för att du delar med dig!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...