söndag 13 september 2009

FÖRÄNDRINGSARBETET KAN BÖRJA


Som jag skrev om tidigare i veckan står jag inför en ganska stor förändring i mitt liv. Jag har en period stått och vacklat, funderat, tänkt för och emot, tvekat och ifrågasatt. En period som är ganska jobbig att ta sig igenom, energikrävande men också nyttig.

Det är som att stå och trampa i sankmark. Man kommer ingenstans och ju mer man trampar på samma ställe - desto mer sitter man fast. Men någonstans mitt i det tveksamma utvecklas ändå en tro på och stark känsla av att just denna förändring är oundviklig, kanske till och med livsviktig ibland. Det är då man måste lyfta upp en av fötterna lite högre upp ur den geggiga marken för att kunna ta ett första, trevande steg framåt - mot det nya.
Det är där jag är nu.

Mitt första steg är att införskaffa en fin och inspirerande anteckningsbok. Grön så klart!
Ungefär 5/6 delar in i boken skriver jag:
Min vision
Där kommer jag att skriva ner precis så som jag vill ha det i framtiden när min förändring är "klar". Det kan vara tankar, idéer, inspiration, inklistrade bilder, teckningar - ja allt som symboliserar och förklarar mitt mål.

Häng gärna med på resan mot förändring om du också har ett mål att sträva mot!
Det kan gälla stora som små förändringar i ditt liv ( hälsa, vänner, familj, arbete, intressen etc.).
Börja med att skaffa dig en fin förändrings- och inspirationsbok.

5 kommentarer:

 1. En fin bok är viktig.
  Skaffade mig en sån för...hm...säkert ett år sen... skrev lite i den utefter Mia Törnbloms tankar. Nu minns jag inte riktigt allt man skulle skriva. Men man skulle ju avsluta dagen med att skriva tre saker om tja...olika saker, saker man gjort bra osv.
  Kanske ska leta fram den igen.
  Min var självklart ROSA!

  SvaraRadera
 2. Idag ska jag skaffa mig en förändringsbok där mina kommande mål ska skrivas ner. Precis som du säger. Den ska vara i lagom storlek så att jag alltid kan bära med mig den.

  SvaraRadera
 3. Det är härligt med en bok att ta i och den ska helst vara vacker eller tilltalande på något sätt. Kreativ Insikt har fina skrivböcker :)! Mellan varven brukar jag även göra inspirationspowerpoints med positiva målbilder.

  Ha en fin kväll!

  Ulla-Karin
  www.vedanta.nu
  www.livetlivet.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. Hejja dig! Grönt är skönt. Jag har också förändringar på gång, hoppas jag... Vi måste pusha varandra!
  //Kram

  SvaraRadera
 5. chrissan - but of course att din var rosa ;-). Passa på att skriva in lite tacksamma tankar du i led med må-bra utmaningen här...

  Medea - Åh vad spännande! Hoppas att du delar med dig lite grann och talar om hur det går. Lycka till!

  Ulla-Karin - det är ju så viktigt att den känns fin och tilltalande. Det låter spännande att göra inspirations powerpoints också, det måte jag prova. Tack för tipset!

  Jessica - men du gör mig såååååå nyfiken! Jag pushar och stöttar, det vet du. // Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...