Hör du till dem som gärna tar om av maten för att det är så gott?
Kan det hända att det blir både två och tre påfyllningar när det serveras något mumsigt?
Det är lätt hänt att man tar mer när kastruller, skålar och formar står på bordet och ”frestar”. Ett väldigt enkelt, men effektivt sätt att minska ner på okynnesätandet är att göra som de gör på de fina restaurangerna. Ta helt enkelt och lägg upp en lagom portion på din tallrik vid spisen. Lägg upp så smakfullt du bara förmår. Lämna sedan kastruller, pannor och andra matkärl kvar vid spisen och duka enbart upp med tallrikarna.
På så sätt tvingas du att resa dig upp från matbordet för att få påfyllning. Detta extra moment innebär att du kommer att känna efter lite extra om du verkligen är hungrig och vill ha påfyllning. Risken för att äta för mycket minskar ganska drastiskt.
Detta är ett bra knep och det använder sig jag och min sambo av - dessutom så ser det så mycket snyggare ut också. man kan liksom duka ordentligt!
SvaraRaderaLotta
Precis vad jag inlemmat hemma hos oss nu i sommar =) och vet du, det funkar faktiskt =)
SvaraRaderaIbland är de små enkla knepen de bästa=)
Mycket bra knep! Och så kan man försöka påpeka för sig själv och andra att resten av maten ska bli matlådor ;)
SvaraRaderaLotta - visst är det så att man kan duka mycket snyggare på det här sättet. Annars tar alla kastruller all plats...
SvaraRaderaMiss M - eller hur!
peppen-Maria - och enkelt! Och att resten blir till matlåder är kanon!
Detta är ett väldigt bra sätt som vi försöker att hålla oss till här hemma också. Och jag håller med att det blir betydligt trevligare dukning på bordet utan en massa skålar och kastruller!
SvaraRaderaVill dessutom tacka för en väldigt inspirerande blogg!
Kram
Linda
Linda - ja på det här sättet kan man göra FINT på bordet. Tack hräliga du för dina vänliga ord, det uppskattas! Kram
SvaraRaderaDär satt du huvudet på spiken. Jag äter alldeles för många portioner och som vissa forskare också påpekat är detta en huvudanledning till att vi lägger på oss.
SvaraRadera