torsdag 23 juli 2009

HEMLIGSTÄMPLAD INFO TILLKÄNNAGES I UTMANING

Den alltid lika härliga och inspirerande Miss M passade en utmaning till mig för några dagar sedan.

Meningen är att man ska berätta tio sanningar, gärna djupa sådana, om sig själv… Skicka vidare awarden/utmaningen till 7 personer man tycker har en ärlig anda gällande skapandet och som man är mer nyfiken på!

Här kommer mina "väl fördolda hemligheter":

 1. Jag är allergisk mot pälsdjur - tyvärr! Det betyder inte att jag är rädd för lösspringande hundar som vill komma fram och hälsa, utan att jag kan bli sjuk av dem. Ibland är det lite irriterande att flera gånger behöva förklara att det inte har någon betydelse att hunden är snäll. Jag blir inte mindre allergisk för det...

 2. Ända från när jag gick på lågstadiet och blev "läskunnig" har jag älskat bibliotek. jag blir alldeles överväldigad över all den kunskap, fantasi och visdom som finns samlad där. Som liten gick jag ofta till bibblan själv och lånade travar med böcker som jag konkade hem. Mitt enda problem var att jag alltid blev bajsnödig (sorry alla känsliga ;-)...) när jag kom dit. Jag tyckte inte om att gå på bibblans sunkiga toaletter, så jag löste det hela genom att hukande (för att minska på "trycket") låna mig igenom de lägre hyllorna på barn- och ungdomsavdelning. Som vuxen läste jag på ett mjölkpaket att Lasse Åberg upplevde samma sak så fort han kom in i en bokhandel. En psykologvän till honom förklarade att det beror på att när man blir exalterad över något så sätter kroppen igång ett antal processer varav en får tarmarna att jobba på och man blir helt enkelt bajsnödig. Även nu i vuxenålder fascineras jag av bibliotek, men som tur är upplever jag inte "nödigheten" i samma utsträckning..

 3. Jag tror på Karma - Gör gott och få gott, inte nödvändigtvis av personen du hjälpte, men helt säkert från någon annan, en annan gång.
 4. Jag är lång, 178 cm. När jag var tonåring trodde jag att det var något som jag skulle behöva lida av (då kretsade tankarna så klart mest kring dejtingproblematiken). Men faktum är att jag aldrig någonsin har upplevt det som ett problem - tvärtom! Enda gången någon har fällt en kommentar var egentligen när Martin Timell skulle dela ut ett pris till mig på en konferens. Han sa: - Åh, hjälp vad lång du var! (han var kanske fem cm kortare än mig). Jag hade på tungan att säga: - Åh hjälp vad gråhårig du är i verkligheten, men jag knep igen...

 5. Sedan jag läste en biografi om Vincent van Gogh för många år sedan ÄLSKAR JAG SOLROSOR! Så till den milda grad att jag hade solrosor och inget annat i min brudbukett. VA?!?!? sa killen som skulle binda buketten. Jo, sa jag! Det blev en underbar bukett. Solrosor påminner nog lite om mig: långa och gängliga, inte den vackraste blomman, men ändå fast besluten att sprida skönhet, nytta och glädje omkring sig - som jag :-D!
 6. Jag mår bra av och tycker om att äta nyttigt; grönsaker, frukt, fibrer, fisk, kyckling etc. Men jag är ändå övertygad om att det i en balanserad kost finns utrymmer för chokladbiskvier och annat gott.

 7. När jag var i 4 års-åldern var det en "ful gubbe" som försökte röva bort mig från mina föräldrar när vi åt på restaurang i Eskilstuna. Han stod i en spiraltrappa och lockade mig med godis. Jag minns spiraltrappan och den bajsbruna heltäckningsmattan och min totala och förlamande skräck. Som tur var kom min mamma och räddade mig. Men, sedan dess är jag hysteriskt höjdrädd och speciellt för branta trappor.

Nu är jag i min tur väldigt nyfiken på vad nedanstående personer har för "dunkla hemligheter" att bjuda på. Vågar ni anta utmaningen?!?!?

5 kommentarer:

 1. Oj. Visst jag är med. Men får nog suga lite på den karamellen... :-)

  SvaraRadera
 2. Åh vad kul det är att få läsa om ditt "riktiga jag" =)

  Och det där med karma är vi två om att både tro och leva efter *härligt*

  SvaraRadera
 3. Klart jag antar utmaningen! Ska försöka slänga upp det på bloggen idag.

  SvaraRadera
 4. Annorlunda utmaning, och modigt av er att anta den, men jag vill nog behålla mina hemligheter för mig själv ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...